Omlet Yapmanın Püf Noktaları nasıl yapılır ? Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlası... Türk 9 dk, ince omlet, kabarık omlet, kabarık omlet nasıl yapılır, klasik omlet, klasik omlet tarifi, omlet çeşitleri, omlet nasıl yapılır, omlet tarifi, omlet tavası, Omlet Yapmanın Püf Noktaları, tatlı omletler, tuzlu omletler, Mutfak Okulu

Omlet Yapmanın Püf Noktaları

Porsiyon: 1-2 Kişilik Hazırlık: 5 dk Pişirme: 4 dk
Hiç Hoş değil!Eh işte!Güzel!Sevdim bunu!Harika! Harika!
( 6 oy 5,00/5)
6 5 5 1

Merhabalar Sevgil Dostlar,

Ne zamandır mutfak okulu bölümüne yazmak istediğim konulardan biri de omlet. Omlet, bütün yumurtaların çırpılarak tavada pişirilmesiyle yapılan bir yumurta yemeği. Çok kolay gibi görünen ama acemiler için sonu genellikle hüsranla biten tariflerden biri olduğu için bence yeri tam da mutfak okulu.

Omletler sadece yumurta ya da süt, süt kreması ilavesi yapılarak pişirilebilir. Omletler pişirilirken ya da pişme sonrası değişik garnitürler ilave edilerek servis edilebilir.

Bizim mutfağımızda pek görülmese de tuzlusu gibi meyvelerle hazırlanan tatlı omletler de yapılıyor. Bizden benim denediğim tek örnek Kayganak, o da pekmezle servis edilen bir omlet türü. (Ayrıca tatlı omletlere sotelenmiş elma dolgusuyla ve şeker serpilerek yapılan bir örnek verebiliriz.)

tuzlu omletler

Ayrıca omletlerinizi düz, katlayarak ya da rulo yaparak servis edebilirsiniz.

Bu tariflerde farklı çeşit ve sunumlarını görebilirsiniz.

Kabarık omlet ya da ince omletler yapmak için belli püf noktalara uymak yeterli.

Omlet Yapmanın Püf Noktaları:

  1. Kullanacağınız yumurtalar mutlaka taze olmalı.
  2. Omletler ortalama 2-3 yumurta ile hazırlanmalı. (Bu sayı kişi sayısı ya da kullanacağınız tavanın büyüklüğüne göre artabilir)
  3. Eğer ince ya da orta inceliktebir omlet yapılmak isteniyorsa yumurta çok çırpılmamalı. Çırpmak için çırpıcı yerine çatal tercih edilmeli.
  4. Omlet yaparken kullanılacak tava kalın tabanlı olmamalı. Çevirerek her iki yüzü de pişirmek isteniyorsa yapışmaz yüzey tercih edilmeli. Çevirme konusunda başarılı değilseniz bir spatula kullanılmalı.
  5. Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli.
  6. Omlet yapılırken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur. Orta boy bir tava için en fazla 1 yemek kaşığı yeterli, fazla gelirse ya da tüm tavayı yağlayamazsanız erittiğiniz yağı bir peçete yardımıyla tavanın yüzeyine sürebilirsiniz.
  7. Omletler genellikle sıcak hatta çok sıcak servis edelir. Bu nedenle garnitür ile servis edecekseniz ve önceden hazırlamalı ve omlet pişirmeye bu hazırlık sonrasında başlamalısınız.
  8. Katlanarak servis edilen omletler en çok tercih edilenlerdendir. Bunun için omletin alt yüzeyinin çok renk almamasına dikkat edilmedi, üst yüzeyininde hafif nemli kalması sağlanmalı. Eğer bir garnitür ile servis edilecek ise garnitür omletin yarısının üzerine serpilmeli ve hızlıca katlanarak sıcak servis edilmeli.

Benim hazırladığım bazı Omlet Çeşitlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Klasik Omlet Tarifi:

Omlet Yapmanın Püf Noktaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (büyük boy)
  • 2 yemek kaşığı süt ya da krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz ve kararbiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri (taze ya da eski)

Omlet Yapmanın Püf Noktaları Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta yumurta, süt, tuz ve karabiberi çırpın. Kabarık bir omlet istiyorsanız çırpıcı kullanın ve iyice çırpın)
  2. Tavaya tereyağını alın ve orta ateşte eritin. Tavayı hafifçe sağa sola eğin ve tüm yüzeyin yağlanmasını sağlayın.
  3. Çırptığınız yumurta karışımını tavaya boşaltın ve tavanın yüzeyine eşit yayılmasını sağlayın.
  4. Bir spatula yardımıyla 30 saniye kadar pişip hafifçe kıvam almaya başlayan yumurtaları tavanın ortasına doğru itin ve pişmemiş bölümlere doğru yayın. (Bu eşit pişmesini sağlayacak)
  5. Omletin tamamı pişip sıvı bir yer kalmadığında bir yarısına peyniri serpin. Spatula yardımıyla omleti serptiğiniz bölüm üzerine katlayıp servis yapın.

 

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN TR