Kayısı Reçeli (Bademli) nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlası... Türk bademli kayısı, basit reçel yapımı, evde reçel, hediyelik reçel, kayısı, kayısı reçeli zamanı, kışlık reçel, kolay reçel tarifi, marmelat, pratik reçel tarifi, reçel, reçel kaynatmak, reçel nasıl yapılır, Reçeller-Turşular

Kayısı Reçeli (Bademli)

Yayın Tarihi: 09-10-2007
4 5 5 1

Reçel yapmak birçok hanım için göz korkutucu olsa da pratik yöntemler izlenirse dünyanın en kolay işlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında taze ve olgun meyvelerle yapılan reçelin tadına doyum olmaz. Kayısı reçeli yaparken kısık ateşte pişirilmesi önemlidir. Eğer kontrol etmezseniz bir anda taşıverir.

Ayrıca reçel oldukça keyifli bir hediyeliktir. İki kişi olduğumuz için 1 kg meyveden yapılan reçel genellikle bize çok gelir. 3 kavanoz çıkıyorsa mutlaka ziyarete gittiğim eşe dosta güzelce paketleyerek 1 ya da 2 tanesini hediye ederim.

reçel nasıl yapılır

Kayısı Reçeli (Bademli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı badem
  • 1 kg. kayısı
  • 1 kg. tozşeker
  • yarım limon
  • 1-2 su bardağı su

Kayısı Reçeli (Bademli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın.
  2. Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun.
  3. İsteğe göre 1 gece bekletin. Eğer yeterince suyunu bırakmamışsa 1-2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  4. Yaklaşık 40 dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin, (arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.
  5. Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın.
Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

Kayısı Reçeli (Bademli)” için 8 yorum

  • 17 Temmuz 2011 tarihinde, saat 15:24
    Permalink

    Merhaba;
    Eğer reçelinizin köpürerek taşmasını istemiyorsanız içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyin bakın köpürme ve taşma olmayacaktır. Tüm reçel yapımında önerilir.

    Yanıtla
  • 04 Temmuz 2011 tarihinde, saat 20:15
    Permalink

    cok güzel gorünüyor, en kisa zamanda bende yapicagim

    Yanıtla
  • 26 Haziran 2011 tarihinde, saat 18:20
    Permalink

    elimden geldıgı kadar özen göstersemde tarıflerınıze baksamada recelı hayatta tutturamıyorum yanımda yapanlarıda ızledım yınede olmuyor ve üzülüyorum gecen sene 5 kılo bortlenı mafettım cok üzüldum sımdı kaysı yapmak ıstıyorum ama ole yıne kaynıyor ama halen katılasamadı delı olcam artık yapmam bır daha recel

    Yanıtla
  • 25 Haziran 2009 tarihinde, saat 08:59
    Permalink

    mrb günaydın ablacım.dün gece bi pasta yaptım pastanın kaplama işi bitti kalan krem santiyi yicektim ama acı tat verdi…cok sasırdım kremsanti bozuk diye düşündüm tarihine baktım gecmemiş ama yutkunurken acı bi tat veriyo..acaba bi sakıncası olurmu böle bişi yasadınız mı hiç? cokta güzel oldu atmaya kıyamadım beklettim bi gece.bi sorayım dedim.kremsantiyi yaparken hiç sıkıntı olmadı güzelce koyulastı…cevabını bekliyo olcam ablacımm..

    Yanıtla
    • 25 Haziran 2009 tarihinde, saat 09:31
      Permalink

      Sevgi bir sakıncası olacağını sanmıyorum ama lezzeti rahatsız ediyorsa tüketmemenizde fayda var. Daha önce acı kremşanti ile karşılaşmamamıştım.

      Yanıtla
  • 24 Haziran 2009 tarihinde, saat 16:41
    Permalink

    kayısı reçelinde bademleri nerde kullanıyoruz. bir açıklama belirtilmemiş.

    Yanıtla
  • 22 Aralık 2008 tarihinde, saat 18:29
    Permalink

    Siteniz çok güzel, bir konuda size danışmak istiyorum;yaptığım kayısı reçeli ekşimiş bunun ziyan olmaması için nasıl bir uygulama yapmalıyım? Teşekkürler.

    Yanıtla
  • 01 Eylül 2008 tarihinde, saat 19:06
    Permalink

    bu sitede a’dan z’ye en güzel tarifler sizden sanırım

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN TR