Tarif Arama
Ahududu Reçeli nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 2 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlası... Türk 40 dk, ahududu reçeli nasıl yapılır, böğürtlen reçeli, dondurulmuş ahududu reçeli, frambuaz reçeli, frambuaz reçeli nasıl yapılır, kahvaltılık, kızmızı meyve reçelleri, reçel yapmanın püf noktaları, taze ahududu reçeli, Kış Hazırlıkları

Ahududu Reçeli

Yayın Tarihi: 29-08-2017
4 5 5 1

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Instagramdan takip edenler biliyordur, ufak bir tura çıktık. Bu nedenle de pazartesi tarifi salı gününe doğru kaydı. Geçtiğimiz hafta Bursa’nın Cumalıkızık köyüne gittik. Daha önce ismini duymuşunuzdur. Küçük sevimli ve tarihi bir köy. Fotoğraf çekmeyi sevenler mutlaka bir gidip görmeli.

taze ahududu reçeli

Girişinde köylülerin kurduğu tezgahlar var. Buradan reçel, tarhana ekmek ve aklınıza gelebilecek bir çok ev yapımı ürünü alabiliyorsunuz. Benim en çok hoşuma gidenler ise meyveler oldu. Sanırım hayatımda yediğim en güzel incir ve ahududuyu buradan aldım. Kalabalığa girmek istemesem de sadece tekrar tadabilmek için seneye gitmeyi düşünüyorum :)

Ahududu (frambuaz) İstanbul’da iseniz oldukça pahalı, özellikle marketlerde. Köy pazarlarına ya da semt pazarlarına gittiğinizde yarım kiloluk paketler oldukça uyguna geliyor. Cumalıkızık’tan 1 kova ahududu alınca şöyle lezzetli bir reçel yapayım dedim. Gerçekten de lezzeti beklentimin çok üstünde oldu.

Yapımında her zaman olduğu gibi bire bir ölçü kullandım ama meyvelerin suyunu iyice salması için 20 saat civarı bekledim. Yani akşam üstü 4 gibi şekere yatırdığım meyveleri bir gün sonra saat 12 gibi kaynatmaya başladım. Kaynarken de kesinlikle başından ayrılmadım çünkü yarım saat gibi bir sürede kıvama geliyor.

Bu reçel tarifimi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiler…

Ahududu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ahududu
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • yarım limonun suyu

Ahududu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ahududuları 1 kat meyve 1 kat şeker şeklinde orta boy bir tencereye alın.
  2. Tencerenin kapağını kapatarak 1 güne yakın meyvelerin şeker ile birlikte sulanması için bekleyin.
  3. Tencereyi ocağa alın, karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek kaynatmaya başlayın.
  4. Orta ateşte kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 30 – 35 dk) kaynatın.
  5. Kıvama geldiğiniz soğuttuğunuz bir cam ya da porselen tabağa reçelden damlayarak anlayabilirsiniz (reçel su gibi akmayıp damla önce top gibi kalıp sonra akıyorsa olmuştur)
  6. Limon suyunu ilave edip 1 taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  7. Kavanozlara sıcak sıcak aktarın ağzını kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. (bu şekilde 1 gece kalırsa kapak vakumlanır ve 1 yıl kadar rahatlıkla bekler)
  8. Açtığınız kavanozları buzdolabında saklayın.
Etiketler: , , , , ,
Nilay Tulum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir