Limon Reçeli
Merhabalar Sevgili Dostlar,
İki hafta önce Mersin’e inanılmaz keyifli ve lezzetli bir yolculuk yaptık. Cumartesi günü başlayan yolculuğumuz Pazar akşamına kadar gezerek ve oradaki nefis lezzetleri tadarak devam etti. Geçen yıl ilk kez Konya’da sabah kahvaltısında fırın kebabı yemiştim. Mersin’de de hayatımda ilk defa tantuni yiyerek kahvaltı yaptım :)
2 gün boyunca Mersin’inin altını üstüne getirdik dersem yeri var :) Gezimizde Mersin’in turunçgil bahçelerini gezme fırsatı da yakaladık. Alabildiğine turunçgil kaplı bahçelerini gezdik. İlk defa dalında avokado gördüm ve benim gibi avokado sever biri için inanılmaz keyifliydi. Ayrıca limon türleri hakkında da bilgiler aldık. Meyveleri yakından incelemek hatta dalından toplama fırsatı bulduk.
Reçelimizi dalından topladığımız limonlarla hazırladık.
Sevgiler…
Limon Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet limonun kabuğu
- 2 limonun içi
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
Limon Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Limonları iyice yıkayın ve kurulayın. Rendenin ince tarafıyla beyazı kalacak şekilde üst sarı katmanını rendeleyin. (Rendelediğiniz sarı kısımdan bir tutam kenara ayırın.)
- Limonun tepesini kestikten sonra bıçak yardımıyla aynı portakal soyar gibi çizikler atın ve kabuğunu limondan ayırarak limon kabuklarını ince ince doğrayın.
- Doğradığınız limon parçalarını 1 gece suda bekletin. Sabah kaynayan suda kapağı kapalı olarak 20 dakika + kapağı açık olarak 5 dakika pişirin.
- Pişen kabukları süzün ve tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ilave ederek kaynatmaya başlayın. Reçelin içine aromasını arttırmak için 1 tutam limon kabuğu rendesi ekleyin.
- Reçel kaynarken içini çıkardığınız 2 adet limonu doğrayın ve tavada soteleyin. Suyunu salıp toparlanınca tencereye ilave edin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.
- Reçelin kıvamının olup olmadığını anlamak için küçük bir kaseye su koyun. İçine damlattığınız reçel dağılmadan dibine çöküyorsa kıvamı olmuş demektir.
- Kıvam alan reçelinizi kavanozlara paylaştırın ve kapağını sıkıca kapatın.
merhaba bu tarife göre ne kadar çıkıyor reçel ?
limona bayılırım en kısa zamanda denemeye çalışacağım.
cakirinmutfagi.blogspot.com.tr
Bu yesil limonlar misket limonu lime mi? Eger lime degil yesil limonsa ilginc buldum,cünkü avrupada hic yesil limon göremedim. Lime var ama lime nin tadi limondan cok farkli ve daha güzel.
Lime ya da misket limonu değil, interdonato cinsi. Tüm limonlar aslında ilk başta yeşildir. Sararması için çok uzun bir süre dalında bekletilmesi gerekiyor. Eylül, ekim öncesi satılan sarı limonların hepsi etilen gazı ile daha hızlı sarartılıyor. Ayrıca lime çok daha ince kabukludur ve tadı acıya yakındır. Bu nedenle reçel yapımına uygun değil.