Çilek Kompostosu
Merhabalar Sevgili Dostlar,
Hamileliğim boyunca diğer şeyler gibi içeceklere de çok dikkat ettim. Asitli ve hazır içecekleri tamamen kestim. Çay günde 1, türk kahvesini ise neredeyse haftada 1 e kadar seyrelttim. Tabi bu da beni ev yapımı içeceklere daha çok yönlendirdi.
Yemeklerin yanında bolca komposto ve hoşaf tüketmeye özen gösterdim. Hoşaf, komposto, meyve suyu ve soda derken artık dışarıda hiç bir şey içmez oldum :) Hem çileğin zamanı gelmişken hem de ramazan ayı yaklaşırken sizlerle en sevdiğim kompostolardan biri olan Çilek Kompostosunu paylaşmak istedim.
Bu tarif dolapta kalan ya da tazını beğenmediğiniz çilekleri çürütmeden tüketmek için harika bir alternatif. Özellikle iri çileklerle süper oluyor. Kaynayan şerbete atmanız çileklerin eriyip dağılmadan aromasını ve rengini suya hızlıca vermesini sağlıyor.
Tarifimi denediğinizde benimle instagram da paylaşmayı unutmayın :)
Sizin uyguladığınız tariflerimi hikayemde sizin fotoğraflarınızla paylaşmayı çok isterim :) Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Sevgiler…
Çilek Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr çilek (2 çorba kasesi doğranmış)
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Çilek Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri 2-3 su yıkayın ve süzülmesi için kenara alın.
- Su ve toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Su ve şeker kaynarken çilekleri iri iri doğrayın.
- Doğradığınız çilekleri kaynar şerbetin içine atın ve 5 dakika kadar kaynatarak ocaktan alın.
- Pişen komposto oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.
Hayatimda hic komposto yapmadim. Peki bu kompostayi nasil tüketiliyor? Yani bir yemegin yaninda mi? Hoşaf ile arasinda ki fark ne?
Komposto taze meyvelerden, hoşaf ise kuru meyvelerden yapılır. Komposto yapılan taze meyveler sterilize kavanozlara alınıp vakumlanırsa tüm kış tüketilebilir. Aynı hoşaf gibi istediğiniz tüm yemeklerin yanına tüketebilirsiniz. Ben en çok makarna ve pilavı seviyorum. Sevgiler