Evdeki malzemeye göre ara!
EN TR
Mutfak Gereçleri: Ekmek Yapma Makinesi nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 13 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlası... Türk ehmek makinesinde hamur, ekmek makinesi, ekmek makinesinde ekmek yapmak, ekmek makinesinde kek, ekmek makinesinde komposto, ekmek makinesinde reçel, ekmek yapma makinesi özellikleri, evde ekmek, evde ekmek yapmak, hangi ekmek yapma makinesi, tefal, Ekmekler

Mutfak Gereçleri: Ekmek Yapma Makinesi

Yayın Tarihi: 01-03-2011
4 5 5 1

Uzun zamandır ekmek makinem ile ilgi sorulara toplu cevap verecek bir yazı hazırlamak istiyordum. Mutfak Okulu bölümünü ihmal ettiğimi fark edince her gün severek kullandığım bir mutfak gerecini sizlere anlatmak ve kafanızda soru işaretleri var ise gidermek için yazmaya karar verdim.

Bugünkü ilk mutfak gerecimiz Ekmek Makinesi, evde ekmek yapmak isteyenler için bulunmaz bir cihaz.

tefal

Sanırım 3 yıldır ekmek yapma makinesi kullanıyorum, kendi oluşturduğum kombinasyonları makinenin karıştırıp mayalaması ve pişirmesi sonunda hayalinizdeki ekmeğin ortaya çıkması inanılmaz keyifli. Şimdilerde marketlerde satılan un karışımları ile daha da zevkli hale geldi.

Öncelikle hangi marka ekmek yapma makinesi kullandığımı yazmakla başlayayım. Ben Tefal OW3001 Ekmek Yapma Makinesini kullanıyorum.

Ekmek makineleri artık bir çok özelliği içinde barındırıyor. Aldığınız makineyi sadece ekmek yapmak için değil, komposto, reçel, kek ya da çörek hazırlamak için kullanabiliyorsunuz.

Sadece hamur mayalamak ya da pizza hamuru hazırlamak için kullanabilinmesi ise ayrı bir güzel.

Ekmek makinesinde standart bir ekmek yapacaksanız minimum 3 saatlik bir program seçmeniz gerekiyor. Benim kullandığım makinede hızlı ekmek yap gibi bir program var (1 saat 20 dakika sürüyor) ama hiç kullanmadım.

Ekmek yapma makinesini seçerken iç hacmininin genişliğine dikkat etmenizi öneririm. Benim ekmek makinemde 750 gr ve 1000 gr (1 kilo) olmak üzere 2 seçenek var. Ekmek tüketiminiz az bile olsa küçük hazneli bir makine almaktansa haznesi geniş bir makine almanızı tavsiye ederim. Çünkü yaptığınız ekmekleri hediye götürmek ya da misafirlerinize ikram etmek isteyebilirsiniz.

Eğer makinenizde zamanlayıcı özelliği varsa önceden malzemeyi koyarak istediğiniz saatte pişirmeye başlamasını sağlayabilirsiniz, bu sabahın erken saatinde ya da akşam yemeğinde sıcacık ve tazecik ekmeğinizin sofrada olması demek. Tabi yoğurma, mayalama ve pişirme süresinin 3 saat süreceğini hesaba katmanız gerekiyor.

Bir heves ekmek yapma makinesi kullandınız ama ilk denemenizde başarısız oldunuz. Ekmeğiniz çiğ ya da beton gibi oldu. Bunun en önemli sebebi size verilen kitapçıktaki ya da okuduğunuz tarifteki ölçülere uymamanızdır.

Ekmek makinesinde ekmek yapacaksanız tariflere gramı gramına uymalısınız. Yoksa her denemeniz hüsran ile sonuçlanır.

Ekmek makinesinde mükemmel ekmek nasıl yapılır?

  1. Tabii ki öncelikle bir mutfak tartısı edinerek, eğer evde ekmek yapma yoluna baş koyduysanız, hazır un karışımları kullanmak istemiyor kendi reçetenizi oluşturmak istiyorsanız bir tartı şart. Ayrıca (ml ya da kaşık ölçülerine uymalısınız) ekmek makinesinin yanında size ml ve kaşık ölçü kapları veriliyor.
  2. Diğer önemli hususta ekmek makinesine tüm malzemeleri sırasıyla koymaktan geçiyor. Sıra şöyle:
  3. Sulu malzemeler: Su, süt, zeytinyağı vb..
  4. Kuru malzemeler: Un, maya, tuz, şeker
  5. Mayalanmanın sonunda ekmeğin içine katmak istediğiniz kuru malzemeler
  6. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Su, süt kullanacaksanız yumurta mutlaka oda sıcaklığında olmalı.

Ekmek Makinesinde hazırladığım tariflere buradan ulaşabilirsiniz.

Mail Abonemiz Olun +

Yeni tarif ve duyurulardan anında haberdar olun!

Defterimdeki Tarifler +
Defteriniz bom boş :( Tariflerin altındaki butondan beğendiğiniz tarifleri defterinize ekleyerek saklayabilirsiniz :)
Yorumlar (0) +

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yorum Yapılan Tarifler +
Son Gezdiğiniz 5 Tarif +
  • Henüz tarif gezmediniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir