Evdeki malzemeye göre ara!
EN TR
Kırma Zeytin Yapımı nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 36 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlası... Türk armutlu, evde zeytin yapmak, gemlik, ham zeytin, hardal tohumu, kırma zeytin, yalova, yeşil zeytin, zeytin kırma, Kahvaltılıklar

Kırma Zeytin Yapımı

Yayın Tarihi: 10-10-2008
4 5 5 1

Çocukluğumun her yazı bir zamanlar Gemlik’in şimdi ise Yalova’nın şirin mi şirin ilçesi Armutlu da geçti. Zeytin ağaçlarının içinde evimizin balkonundan karşı kıyı Mudanya’nın siluetini izlerken büyüdüm. Zeytin belki de bu yüzden ailemin ve benim vazgeçilmezlerinden, sofrada yoksa kahvaltı kahvaltı değildir bizce. Bu sene ısrarlarıma dayanamayan annemler kendi elleri ile topladıkları zeytinleri de getirdiler yazlıktan dönüşte. Tabi gelen zeytinleri görünce çocuklar gibi şen koyuldum işe. Şu anda zeytinleri kırmamın üzerinden 15 gün geçti ve acılığı tamamen gitti, yakında zeytinyağı, hardal tohumuna bulanacak ve kahvaltıda afiyetle yenecekler. Yapım aşmasının fotoğraflarını tarif kısmında bulabilirsiniz. Sevgiler…

zeytin kırma

Kırma Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Zeytin
Su
Çekiç
Eski bir havlu
Cam kavanoz, bidon yada pet şişe

Kırma Zeytin Yapımı

Yapılışı:

Zeytinler yıkanır, ayıklanır ve benim gibi mutfakta kıracaksanız altına eski yıpranmış bir havlu serilir. Çekiçle çekirdekleri zedelenmeden kırılır ve kavanoza doldurulur. Üstünü tamamen doldurulacak kadar su koyulur ve suyu her gün yada 2 günde bir değiştirilir. 10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince  suyu süzülür ve zeytinyağı, tuz ve baharat eklenerek  kavanozlara alınır.

Mail Abonemiz Olun +

Yeni tarif ve duyurulardan anında haberdar olun!

Defterimdeki Tarifler +
Defteriniz bom boş :( Tariflerin altındaki butondan beğendiğiniz tarifleri defterinize ekleyerek saklayabilirsiniz :)
Yorumlar (36) +

Kırma Zeytin Yapımı” için 36 yorum

  • 18 Ekim 2014 tarihinde, saat 11:38
    Permalink

    merhaba arkadaşım,yeşil zeytin parekende satıyormusunuz
    satıyorsanız fiatları ögrenebilirmiyim,birde siparişi burdanmı yapacağız
    teşekkür eder,cevabınızı bekliyorum
    mustafa

    Yanıtla
    • 19 Ekim 2014 tarihinde, saat 20:13
      Permalink

      Merhaba Mustafa bey, yorum yazan takipçimizle bir bağlantımız yok. Mutfaksirlari.com üzerinden de ürün satışımız yok. O nedenle yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına yorumunu kaldırdık.

      Yanıtla
  • 08 Aralık 2012 tarihinde, saat 23:19
    Permalink

    merhaba zeytinin suyuna tuz konulmuyor mu?

    Yanıtla
  • 28 Kasım 2012 tarihinde, saat 20:53
    Permalink

    Çanakkalede yazlığımda zeytin ağaçlarım var ben de arada kırma zeytin yaparım, önceleri bu iş için yassı bir taş edinmiştim yıkayıp, çamaşır suyuyla temizledim ve kullandım. iki yıl önce bir zeytincinin vitrininde gördüğüm kırma zeytin dikkatimi çekti, üzerindeki kesikler çok muntazamdı girdim sordum “şimdi yeni bir alet çıktı artık zeytini birer birer taşla kırmıyorlar makine ile kesikler atıyorlar” dedi. Bu kesikler sanki ince bir bıçakla çizilmiş gibiydi. Ben de bu defa portakal diliminin üzerindeki zarı çıkarmaya yarayan bir bıçakla zeytinin ortasından yarıya kadar çizdim (kestim) ve birer birer verandada saatlerce zeytin kırmaktan kurtuldum.

    Yanıtla
  • 22 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:12
    Permalink

    ham zeytin alıp bende evimde yapmak istiyorum. en ucuz ve kaliteli zeytini internet üzerinden nereden sipariş verebilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • 25 Kasım 2012 tarihinde, saat 18:45
      Permalink

      ne kadar ham zeytinin kilosu?

      Yanıtla
    • 28 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:01
      Permalink

      Rahmi Bey, siyah zeytinin fiyatı nedir? Lütfen adresinizi verebilirmisiniz?

      Yanıtla
    • 03 Aralık 2012 tarihinde, saat 14:31
      Permalink

      nerede oturduğunuz bilmiyorum ama semt pazarlarında var.3-4-6-7 TL gibi değişen fiyatlarla.

      Yanıtla
      • 22 Aralık 2012 tarihinde, saat 01:17
        Permalink

        mahalle parkında zeytin ağaçları var. bunların meyveleri de var. bunlar kullanılabilir mi ? yoksa kontrol altında mı yetiştirmek lazım?

        Yanıtla
        • 07 Şubat 2013 tarihinde, saat 17:31
          Permalink

          Ağaçtaki her türlü zeytin terbiye edilebilir.

          Yanıtla
    • 22 Aralık 2012 tarihinde, saat 01:10
      Permalink

      selamlar. ben fiyatıyla ilgili de bilgi alabilirsem bir miktar isteyebilirim.

      Yanıtla
    • 17 Ekim 2018 tarihinde, saat 23:11
      Permalink

      Hem kaliteli hem ucuz bulamazsınız. Bu sene yeşil zeytin 8 den başlıyomuş

      Yanıtla
  • 08 Kasım 2012 tarihinde, saat 19:32
    Permalink

    Bir beş,bir iki buçuk litrelik şişeler dolduruldu,tatlanmayı bekliyorlar teşekkürler.

    Yanıtla
  • 10 Temmuz 2012 tarihinde, saat 18:18
    Permalink

    slm.kırma zeytinin suyunu 6 gün kadar degiştirdim.fakat içi ezik gibi oldu.denemek için küçük bir kavanoza aldım içine tuz yağ ve bir liman kesip koydum .ilk kez yapıyorum.bundan sonra izlemem gereken yolu bilen varsa anlatabilir mi ?

    Yanıtla
  • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:53
    Permalink

    Merhaba Nilay önerim yeşil zeytin kırma olacaksa taşla çok ezmeden kırın.Kırma zeytin 10 gün içinde olur her gün suyunu değiştirmeniz kaydıyla…Ve çabuk tüketmeniz gerekir erir.Çizme zeytin tek yerinden çizilir en ince neyle çizebiliyorsanız maket bıçağı veya jilet tarzı bir şeyle tek yerinden çizin bıçak kalın çizmenize sebep olur.Çizme zeytin daha çok dayanır.Onun her gün suyunu değiştirmenize gerek yok 5-6 günde bir değiştirmeniz yeterli.Zeytinyağı zeytinin erimesine sebep olur sadece sofrada yiyeceğiniz zaman zeytinyağı koyabilirsiniz .Zeytin yetiştiricileri çizme zeytini kaya tuzu (turşu tuzu)limon tuzu az miktarda çabuk tatlanması için toz şeker az biraz ayçiçek yağı(tekrar söylüyorum zeytinyağı konmaz asidik olduğu için eritir) ve birkaç tane defne tohumu ile kurarlar.Güneş görmeyen bir yerde bir yıl iki yıl dayanır tecrübeyle sabittir.Afiyet olsun…

    Yanıtla
  • 28 Aralık 2011 tarihinde, saat 02:04
    Permalink

    selamlar ben almanyada yasiyorum türkiyeden zeytin geldi ben onlari kirdim 2 günde bir suyunu degistirdik su anda tadi iyi fakat almanyada kaya tuzu yok bunun yerine ne koyabilirim limon tuzu eritmezmi normal tuz koysak olmazmi su anda 5 kg luk plastik kabin icinde cevaplariniz icin tskler saygilarimla

    Yanıtla
    • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:55
      Permalink

      Limon tuzu eritmez aksine tam tersi reaksiyon gösterir .Turşulara da konma sebebi aynıdır…

      Yanıtla
    • 01 Eylül 2012 tarihinde, saat 18:01
      Permalink

      Ben Alanya’da yaşıyorum Zeytin burada da yetişir bahçemde var. Limon tuzu zeytinin yumuşamasını engeller Turşu tuzu veya gıda sanayinde kullanılan tuz veya kaya tuzu adı ile tuzlar vardır bunları bulunamazsanız sofra tuzu da kullanabilirsiniz.Sofra tuzu eritilip kirlerinden arındırılıp tekrar yüksek ısıda billur hale getirilen rafine tuz dedikleri tuzdur ben Tuz fabrikasında çalışmıştım.Zeytinleriniz tuz tadını alır ancak uzun süreli saklamaya gelmez yumuşarlar bir an önce bitirmeye bakın serin yerde tutmak yumuşamayı azaltır.

      Yanıtla
    • 14 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:14
      Permalink

      zeytini klorlu su eritir bu nedenle iyi su kullanın limon tuzu ve tuz zeytini sıkılaştırır 1 litre suya 3 yemek kaşığı tuz (normal tuz da olabilir hiç tuz koymamaktan iyidir) leblebi büyüklüğünde limon tuzu kekik koup afiyetle yenir

      Yanıtla
  • 23 Kasım 2011 tarihinde, saat 18:54
    Permalink

    Yahya Rüçhan Tuğsuz’dan Kırma zeytin tarifi
    Yeşil zeytinler seçilip temizlendikten sonra fazla tahribat vermeden kırılır ve acısı alınmak üzere içi su dolu kaplara konur. Her gün veya iki günde bir su değiştirilir. Zeytinlerin renklerinin açık sarı olmaları istenirse %1,5 oranında kostik çözeltili suda 1-2 saat dinlendirilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak başta anlattığım işleme devam edilir.
    Arada tadılarak zeytinlerin acılarının azaldığı anlaşıldıktan sonra % 8 oranında kaya tuzu çözeltilmiş ve tercih edilen lezzete göre limon tuzu ilave edilmiş salamura suyunda dinlenmeye bırakılır. Saklanacak kapların kapakları iyi kapatılmalı, hava temasını bir miktar zeytin yağı ile önlemelidir. Ayrıca istenirse hardal veya çeşitli baharatlar salamura suyuna ilave edilir. Zeytinler istenilen lezzete geldiğinde kekik ve zeytinyağı ile afiyetle yenir.
    Kolay gelsin.

    Yanıtla
  • 12 Aralık 2010 tarihinde, saat 23:30
    Permalink

    tarife göre suya konuldu ve suyunu değiştirildi,fakat zeytinler çok yumuşak,içi çürük neden?

    Yanıtla
  • 25 Eylül 2010 tarihinde, saat 09:40
    Permalink

    bodrumda buna çekişte denir.

    Yanıtla
    • 13 Ekim 2011 tarihinde, saat 21:54
      Permalink

      çekişte değil aslı çekiçte

      Yanıtla
  • 11 Ekim 2009 tarihinde, saat 16:36
    Permalink

    yaptık çok güzel oldu teşekkürler nilay hanım kıbrıs.

    Yanıtla
  • 11 Ekim 2009 tarihinde, saat 16:32
    Permalink

    sizden öğrenerek bende kıbrıs da yaptım teşekkürler

    Yanıtla
  • 28 Kasım 2008 tarihinde, saat 13:54
    Permalink

    Merhabalar Ali bey, gramaj olarak istediğiniz bilgileri veremem, bu işlem tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Zaytinyağıni zeytinlerin üzerini tamamen kapatacak kadar koymanız gerekmekte. Yalnız size bir uyarım var benim zeytinlerim çok çabuk eridi malesef, bu nedenle size zeytinleri suda saklamaya devam edip yemeden önce tatlandırmanızı öneririm.

    Yanıtla
    • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:56
      Permalink

      zeytinyağı koymayınız ayçiçek yağı koyunuz

      Yanıtla
    • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:58
      Permalink

      Bir önerim daha var ilk koyacağınız zaman musluk suyunu kaynatıp soğutup koyun diğer değiştirmelerde normal musluk suyu veya içme suyu koyabilirsiniz .ilk defa koyacağınız su kaynatılıp soğutulmuş olmalı.

      Yanıtla
      • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 14:12
        Permalink

        Önerilerin için çok teşekkürler, bu yıl zeytin gelirse mutlaka uygulayacağım. Sevgiler…

        Yanıtla
  • 28 Kasım 2008 tarihinde, saat 13:07
    Permalink

    Sayın Nilay Hn.
    Bende yaptım, şu anda zeytin tatlandı ve kayatuzu, limon tuzu zeytin yağı konacak ve yemek için saklanacak. Zeytinim 7kg ve 10kg lık plastik su bidonunda saklayacağım. Zeytinleri bidona koyduktan sonra 3,5 litre su alıyor. Lütfen ne kadar tuz, limon tuzu ve yağ ilave edeceğimi gram olarak söylermisiniz?
    Teşekkürler ve iyi çalışmalar

    Yanıtla
    • 14 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:18
      Permalink

      bir litre suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu 1-2 leblebi büyüklüğünde limon tuzu koyun
      10 litre suya 1 kg tuz da koyabilirsiniz

      Yanıtla
  • 10 Ekim 2008 tarihinde, saat 22:29
    Permalink

    Bilmem mi Delfinacım, özellikle babacığının elleri dert görmesin. Ne güzel zeytinyağı sabunları onlar öyle :)

    Bu güzel ve doğal sabunları sitemi ziyaret eden dostlarında öğrenmesini çok isterim. Sevgiler canım…

    Mutlaka merak eden arkadaşlar olacaktır. Delfinanın sevgili babasının doğal sabunlarına bu linkten ulaşabilir ve inceleyebilisiniz.

    http://isitmekaybi.blogspot.com/2008/08/zeytinya-sabunu-tsabun.html

    Yanıtla
  • 10 Ekim 2008 tarihinde, saat 17:05
    Permalink

    Nilaycım süpersin,hem resimler hem zeytinler şahane…

    Biliyorsun ben de bir zeytinkolikim :) Muğla’a buna çetişte denir …

    afffiyet olsun cnm

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yorum Yapılan Tarifler +
Son Gezdiğiniz 5 Tarif +
  • Henüz tarif gezmediniz.

Kırma Zeytin Yapımı” için 36 yorum

  • 18 Ekim 2014 tarihinde, saat 11:38
    Permalink

    merhaba arkadaşım,yeşil zeytin parekende satıyormusunuz
    satıyorsanız fiatları ögrenebilirmiyim,birde siparişi burdanmı yapacağız
    teşekkür eder,cevabınızı bekliyorum
    mustafa

    Yanıtla
    • 19 Ekim 2014 tarihinde, saat 20:13
      Permalink

      Merhaba Mustafa bey, yorum yazan takipçimizle bir bağlantımız yok. Mutfaksirlari.com üzerinden de ürün satışımız yok. O nedenle yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına yorumunu kaldırdık.

      Yanıtla
  • 08 Aralık 2012 tarihinde, saat 23:19
    Permalink

    merhaba zeytinin suyuna tuz konulmuyor mu?

    Yanıtla
  • 28 Kasım 2012 tarihinde, saat 20:53
    Permalink

    Çanakkalede yazlığımda zeytin ağaçlarım var ben de arada kırma zeytin yaparım, önceleri bu iş için yassı bir taş edinmiştim yıkayıp, çamaşır suyuyla temizledim ve kullandım. iki yıl önce bir zeytincinin vitrininde gördüğüm kırma zeytin dikkatimi çekti, üzerindeki kesikler çok muntazamdı girdim sordum “şimdi yeni bir alet çıktı artık zeytini birer birer taşla kırmıyorlar makine ile kesikler atıyorlar” dedi. Bu kesikler sanki ince bir bıçakla çizilmiş gibiydi. Ben de bu defa portakal diliminin üzerindeki zarı çıkarmaya yarayan bir bıçakla zeytinin ortasından yarıya kadar çizdim (kestim) ve birer birer verandada saatlerce zeytin kırmaktan kurtuldum.

    Yanıtla
  • 22 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:12
    Permalink

    ham zeytin alıp bende evimde yapmak istiyorum. en ucuz ve kaliteli zeytini internet üzerinden nereden sipariş verebilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • 25 Kasım 2012 tarihinde, saat 18:45
      Permalink

      ne kadar ham zeytinin kilosu?

      Yanıtla
    • 28 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:01
      Permalink

      Rahmi Bey, siyah zeytinin fiyatı nedir? Lütfen adresinizi verebilirmisiniz?

      Yanıtla
    • 03 Aralık 2012 tarihinde, saat 14:31
      Permalink

      nerede oturduğunuz bilmiyorum ama semt pazarlarında var.3-4-6-7 TL gibi değişen fiyatlarla.

      Yanıtla
      • 22 Aralık 2012 tarihinde, saat 01:17
        Permalink

        mahalle parkında zeytin ağaçları var. bunların meyveleri de var. bunlar kullanılabilir mi ? yoksa kontrol altında mı yetiştirmek lazım?

        Yanıtla
        • 07 Şubat 2013 tarihinde, saat 17:31
          Permalink

          Ağaçtaki her türlü zeytin terbiye edilebilir.

          Yanıtla
    • 22 Aralık 2012 tarihinde, saat 01:10
      Permalink

      selamlar. ben fiyatıyla ilgili de bilgi alabilirsem bir miktar isteyebilirim.

      Yanıtla
    • 17 Ekim 2018 tarihinde, saat 23:11
      Permalink

      Hem kaliteli hem ucuz bulamazsınız. Bu sene yeşil zeytin 8 den başlıyomuş

      Yanıtla
  • 08 Kasım 2012 tarihinde, saat 19:32
    Permalink

    Bir beş,bir iki buçuk litrelik şişeler dolduruldu,tatlanmayı bekliyorlar teşekkürler.

    Yanıtla
  • 10 Temmuz 2012 tarihinde, saat 18:18
    Permalink

    slm.kırma zeytinin suyunu 6 gün kadar degiştirdim.fakat içi ezik gibi oldu.denemek için küçük bir kavanoza aldım içine tuz yağ ve bir liman kesip koydum .ilk kez yapıyorum.bundan sonra izlemem gereken yolu bilen varsa anlatabilir mi ?

    Yanıtla
  • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:53
    Permalink

    Merhaba Nilay önerim yeşil zeytin kırma olacaksa taşla çok ezmeden kırın.Kırma zeytin 10 gün içinde olur her gün suyunu değiştirmeniz kaydıyla…Ve çabuk tüketmeniz gerekir erir.Çizme zeytin tek yerinden çizilir en ince neyle çizebiliyorsanız maket bıçağı veya jilet tarzı bir şeyle tek yerinden çizin bıçak kalın çizmenize sebep olur.Çizme zeytin daha çok dayanır.Onun her gün suyunu değiştirmenize gerek yok 5-6 günde bir değiştirmeniz yeterli.Zeytinyağı zeytinin erimesine sebep olur sadece sofrada yiyeceğiniz zaman zeytinyağı koyabilirsiniz .Zeytin yetiştiricileri çizme zeytini kaya tuzu (turşu tuzu)limon tuzu az miktarda çabuk tatlanması için toz şeker az biraz ayçiçek yağı(tekrar söylüyorum zeytinyağı konmaz asidik olduğu için eritir) ve birkaç tane defne tohumu ile kurarlar.Güneş görmeyen bir yerde bir yıl iki yıl dayanır tecrübeyle sabittir.Afiyet olsun…

    Yanıtla
  • 28 Aralık 2011 tarihinde, saat 02:04
    Permalink

    selamlar ben almanyada yasiyorum türkiyeden zeytin geldi ben onlari kirdim 2 günde bir suyunu degistirdik su anda tadi iyi fakat almanyada kaya tuzu yok bunun yerine ne koyabilirim limon tuzu eritmezmi normal tuz koysak olmazmi su anda 5 kg luk plastik kabin icinde cevaplariniz icin tskler saygilarimla

    Yanıtla
    • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:55
      Permalink

      Limon tuzu eritmez aksine tam tersi reaksiyon gösterir .Turşulara da konma sebebi aynıdır…

      Yanıtla
    • 01 Eylül 2012 tarihinde, saat 18:01
      Permalink

      Ben Alanya’da yaşıyorum Zeytin burada da yetişir bahçemde var. Limon tuzu zeytinin yumuşamasını engeller Turşu tuzu veya gıda sanayinde kullanılan tuz veya kaya tuzu adı ile tuzlar vardır bunları bulunamazsanız sofra tuzu da kullanabilirsiniz.Sofra tuzu eritilip kirlerinden arındırılıp tekrar yüksek ısıda billur hale getirilen rafine tuz dedikleri tuzdur ben Tuz fabrikasında çalışmıştım.Zeytinleriniz tuz tadını alır ancak uzun süreli saklamaya gelmez yumuşarlar bir an önce bitirmeye bakın serin yerde tutmak yumuşamayı azaltır.

      Yanıtla
    • 14 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:14
      Permalink

      zeytini klorlu su eritir bu nedenle iyi su kullanın limon tuzu ve tuz zeytini sıkılaştırır 1 litre suya 3 yemek kaşığı tuz (normal tuz da olabilir hiç tuz koymamaktan iyidir) leblebi büyüklüğünde limon tuzu kekik koup afiyetle yenir

      Yanıtla
  • 23 Kasım 2011 tarihinde, saat 18:54
    Permalink

    Yahya Rüçhan Tuğsuz’dan Kırma zeytin tarifi
    Yeşil zeytinler seçilip temizlendikten sonra fazla tahribat vermeden kırılır ve acısı alınmak üzere içi su dolu kaplara konur. Her gün veya iki günde bir su değiştirilir. Zeytinlerin renklerinin açık sarı olmaları istenirse %1,5 oranında kostik çözeltili suda 1-2 saat dinlendirilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak başta anlattığım işleme devam edilir.
    Arada tadılarak zeytinlerin acılarının azaldığı anlaşıldıktan sonra % 8 oranında kaya tuzu çözeltilmiş ve tercih edilen lezzete göre limon tuzu ilave edilmiş salamura suyunda dinlenmeye bırakılır. Saklanacak kapların kapakları iyi kapatılmalı, hava temasını bir miktar zeytin yağı ile önlemelidir. Ayrıca istenirse hardal veya çeşitli baharatlar salamura suyuna ilave edilir. Zeytinler istenilen lezzete geldiğinde kekik ve zeytinyağı ile afiyetle yenir.
    Kolay gelsin.

    Yanıtla
  • 12 Aralık 2010 tarihinde, saat 23:30
    Permalink

    tarife göre suya konuldu ve suyunu değiştirildi,fakat zeytinler çok yumuşak,içi çürük neden?

    Yanıtla
  • 25 Eylül 2010 tarihinde, saat 09:40
    Permalink

    bodrumda buna çekişte denir.

    Yanıtla
    • 13 Ekim 2011 tarihinde, saat 21:54
      Permalink

      çekişte değil aslı çekiçte

      Yanıtla
  • 11 Ekim 2009 tarihinde, saat 16:36
    Permalink

    yaptık çok güzel oldu teşekkürler nilay hanım kıbrıs.

    Yanıtla
  • 11 Ekim 2009 tarihinde, saat 16:32
    Permalink

    sizden öğrenerek bende kıbrıs da yaptım teşekkürler

    Yanıtla
  • 28 Kasım 2008 tarihinde, saat 13:54
    Permalink

    Merhabalar Ali bey, gramaj olarak istediğiniz bilgileri veremem, bu işlem tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Zaytinyağıni zeytinlerin üzerini tamamen kapatacak kadar koymanız gerekmekte. Yalnız size bir uyarım var benim zeytinlerim çok çabuk eridi malesef, bu nedenle size zeytinleri suda saklamaya devam edip yemeden önce tatlandırmanızı öneririm.

    Yanıtla
    • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:56
      Permalink

      zeytinyağı koymayınız ayçiçek yağı koyunuz

      Yanıtla
    • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 10:58
      Permalink

      Bir önerim daha var ilk koyacağınız zaman musluk suyunu kaynatıp soğutup koyun diğer değiştirmelerde normal musluk suyu veya içme suyu koyabilirsiniz .ilk defa koyacağınız su kaynatılıp soğutulmuş olmalı.

      Yanıtla
      • 28 Şubat 2012 tarihinde, saat 14:12
        Permalink

        Önerilerin için çok teşekkürler, bu yıl zeytin gelirse mutlaka uygulayacağım. Sevgiler…

        Yanıtla
  • 28 Kasım 2008 tarihinde, saat 13:07
    Permalink

    Sayın Nilay Hn.
    Bende yaptım, şu anda zeytin tatlandı ve kayatuzu, limon tuzu zeytin yağı konacak ve yemek için saklanacak. Zeytinim 7kg ve 10kg lık plastik su bidonunda saklayacağım. Zeytinleri bidona koyduktan sonra 3,5 litre su alıyor. Lütfen ne kadar tuz, limon tuzu ve yağ ilave edeceğimi gram olarak söylermisiniz?
    Teşekkürler ve iyi çalışmalar

    Yanıtla
    • 14 Kasım 2012 tarihinde, saat 21:18
      Permalink

      bir litre suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu 1-2 leblebi büyüklüğünde limon tuzu koyun
      10 litre suya 1 kg tuz da koyabilirsiniz

      Yanıtla
  • 10 Ekim 2008 tarihinde, saat 22:29
    Permalink

    Bilmem mi Delfinacım, özellikle babacığının elleri dert görmesin. Ne güzel zeytinyağı sabunları onlar öyle :)

    Bu güzel ve doğal sabunları sitemi ziyaret eden dostlarında öğrenmesini çok isterim. Sevgiler canım…

    Mutlaka merak eden arkadaşlar olacaktır. Delfinanın sevgili babasının doğal sabunlarına bu linkten ulaşabilir ve inceleyebilisiniz.

    http://isitmekaybi.blogspot.com/2008/08/zeytinya-sabunu-tsabun.html

    Yanıtla
  • 10 Ekim 2008 tarihinde, saat 17:05
    Permalink

    Nilaycım süpersin,hem resimler hem zeytinler şahane…

    Biliyorsun ben de bir zeytinkolikim :) Muğla’a buna çetişte denir …

    afffiyet olsun cnm

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir