EN TR
Mutfak Sırları

Karayemiş Reçeli

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Bu sene dalından meyve yemeye doydum dersem pek abartmış olmam :) Duttan kiraza, kirazdan eriklere derken yazın ilk ayı mükemmeldi. Şimdi diğer meyveler çekilirken evimin önündeki kocaman iki karayemiş ağacıyla bakışıp duruyoruz :) Hatta geçenlerde instagram hesabımdan takipçilerime ne yapsam acep diye de sordum. Gelen cevaplarda karayemiş tuzlusu ve reçeli vardı.

Karayemiş sevenin çok sevdiği sevmeyenin bir daha yanına yanaşmadığı cinsten bir meyve. Taflan ya da laz kirazı da deniyor. Bence tadı ve burukluğu biraz kızılcığı andırıyor.

Yine instagramdan gelen bir tavsiye ile reçelini yemişlerin çekirdeklerini ayıklamadan yaptım. Piştiğinde resmen acıbadem tadı olan nefis bir reçele dönüştü. Çekirdeklerini çıkarmadığımız ve karayemişler de  suyunu bırakmadığı için hem renk vermesi hem de ekstra sıvı olması için evdeki organik vişne suyundan ekleme yaptım. Ben net 1 kilo 400 gr karayemiş kullandım. Aynı ölçüde şeker kullandım. Bu ölçünün üstüne çıkarsanız belki sıvı miktarını biraz arttıranız gerekebilir.

Tarifimi denediğinizde benimle instagram’dan paylaşmayı unutmayın :) Sizin uyguladığınız tariflerimi hikayemde sizin fotoğraflarınızda paylaşmayı çok isterim :) Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Sevgiler…

Karayemiş Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

Karayemiş Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karayemişlerin saplarını ayırın ve bol suda yıkayarak süzün.
  2. Orta boy bir tencereye aldığınız meyvelerin üstüne şekeri ilave edin ve karıştırın. Kakule ve tarçını ekleyin.
  3. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  4. Şeker eriyince içine limon suyu, vişne suyu ve tereyapını ekleyin.
  5. Orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
  6. Kıvam alıp almadığını porselen ya da cam bir tabağa bir miktar damlatarak anlayabilirsiniz. (Eğer çok hızlı akmıyorsa tamamdır.)
  7. Reçeli sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. İstediğiniz zaman servis yapın.


Benzer Tarifler:

Exit mobile version