Acıbadem Kurabiyesi nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 53 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlası... Türk 90 dk, acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır, acıbadem tarifi, acıbadem yapmanın püf noktaları, acınadem aroması, adım adım kurabiye tarifi, pastane kurabiyesi, pastane tarifleri, Hamur İşleri

Acıbadem Kurabiyesi

Porsiyon: 10-12 Kişilik Hazırlık: 30 dk Pişirme: 60 dk
Hiç Hoş değil!Eh işte!Güzel!Sevdim bunu!Harika! Harika!
( 46 oy 4,46/5)
46 4.46 5 1

Merhabalar Sevgili Dostlar,,

Kurabiyelerin babası, bizce makaronun bile atası saygı ve sevgi duyulası acıbadem kurabiyesi :) Evet, sonunda sizlerle buluştu…

Tarife böyle bir giriş yapmam sizleri şaşırtmış olabilir ama bu tarifle ilgili ne kadar soru ve istekler aldığımı tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum.  Sonunda tarifi adım adım fotoğraflamaya ve püf noktalarını yazmaya fırsat buldum.

Öncelikle belirtmeliyim ki pastanelerden aldığınız acıbadem kurabiyelerinde badem unu yerine çoğunlukla fındık unu kullanılıyor. Evet, bunun sizi şaşırttığını biliyorum ama maalesef gerçek. EE ama cayır cayır badem kokusu ve lezzeti alıyoruz diyecek olursanız onun da sıvı acıbadem aroması olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki badem unu ya da yarı fındık yarı badem ile yapanlarda vardır ama sırlarını paylaşmadıkları için bilemiyoruz… Bizimki gerçekten badem unundan :)

pastane tarifleri

Bu tarifi hazırlayacaksanız mutlaka ama mutlaka bir tartı sahibi olmalısınız çünkü tarif malzemelerinin dengede kalması çok önemli. “Yumurta akı da tartılır mı yahu” demeyin tartılıyor :) Ayrıca plastik bir sıkma torbası ve fırın tepsisi için yağlı kağıdınızı da hazırda bulundurun.

Bu tarifte önemli 3 püf nokta var. Bunlardan ilk badem karşımını tencerede pişirmeye başladığımız zaman. Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz kurabiye hamurunun yayılması 4-5 saniyeyi buluyorsa tencereden alınabilecek kıvama gelmiş demektir.  Çok sulu kalırsa tepside çok yayılır ve fotoğraftaki gibi olmaz.

acibadem_kurabiyesi_tarifi

Diğer püf nokta kurabiyeler fırından çıktıktan sonra hemen bol su ile ıslattığınız bez üzerine almak ve kurabiyelerin kendiliğinden kağıttan ayrılmasını sağlamak. Eğer yeteri kadar nemlenmezlerse kağıttan ayrılırken içleri boşalıyor ve birbirlerine yapışmıyorlar. Sonra ne kullanırsanı kullanın birbirine yapıştıramıyorsunuz.

acibadem_kurabiyesi_nasil_yapilir

Son olarak pişirmenin ikinci aşamasına geçip dereceyi yükselttikten sonra sık aralıklarla kurabiyeyi kontrol edin. Altın sarısı renk aldığından fırından alın, eğer rengi olması gerektiğinden daha koyu olursa kurabiyeler sertleşmeye başlıyor.

Toplan 22-24 civarı kurabiye çıkıyor yani 40 üzerinde tekli acıbadem kurabiyeleriniz oluyor.

Sevgiler…

Sevgiler…

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr badem unu
  • 375 gr toz şeker
  • 200 gr yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 damla acıbadem aroması (isteğe göre)

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Badem unu, toz şeker ve yumurta aklarını orta boy bir tencereye alın. Tencerede tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
  2. Tencereye ocağa alın kısık ateşte 10-12 dakika kadar karıştırarak pişirin. (Karıştırdığınızda yayılması 10-15 saniye kadar sürüyorsa kıvamı olmuş demektir.)
  3. Kıvam alan karışımı mutfak tezgahına dökün, üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu dökerek spatula yardımıyla tezgahta yayıp toplayarak soğutun. (Bu sayede hem daha çabuk soğuyacak hem limon suyu hamura karışacak)
  4. Oda sıcaklığına gelen hamuru sıkma torbasına alın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2-3 santim aralıklarla 3-4 santim çapında sıkın.
  6. 130 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. 30 dakika sonra ısıyı 150 dereceye çıkarın ve yaklaşık 10-12 dakika kadar kurabiyelerin rengi istediğiniz tona gelinceye kadar pişirin (ilk 30 dakikanın sonunda çok dikkatli olun, kurabiyeleri renk kontrolü yaparak pişirmeye devam edin).
  7. Kurabiyeleri fırından almadan önce mutfak tezgahına bolca ıslattığınız bir bez serin.
  8. Kurabiyeleri tepsiden kağıdı ile birlikte alarak bu ıslak bezin üzerine koyun. (Kağıt yeteri kadar nemlenmezse kurabiyeler kağıda yapışır ve çıkartmaya çalıştığınızda içleri boşalır)
  9. Nemlenen yağlı kağıttan ayırdığınız kurabiyeleri birbirine yapıştırın ve servis tabağına alın.
Etiketler: , , , , , , ,

Acıbadem Kurabiyesi” için 53 yorum

  • 29 Kasım 2020 tarihinde, saat 15:35
    Permalink

    Merhaba
    Guzel blogunuzdan feyz almaya sik sik ugruyorum.Acibadem de en sevdigim kurabiyelerden ama hala cesaret edemiyorum. Ankara da Kocatepe nin oradaki Begendik ve Tunali daki Flamingo kapanali, Necatibey Meram da eskiden yaptigi gibi yapmadigi icin isin basa dusme zamani geldi.
    Ama soyle bir cekincem var : Kurabiyeler yassi olacak, ustu cam gibi ve catlamis toprak gibi yarik yarik olacak ve ici de yumusak olacak.Bunu saglayan kosullar nelerdir? Onca guzel ve pahali malzemeyi bozmaktan korkuyorum da…

    Yanıtla
    • 01 Aralık 2020 tarihinde, saat 16:13
      Permalink

      Merhabalar,

      Malesef bir çok kıymetli mekan zamana ve şartlara yenik düşüyor. Öncelikle verdiğim püf noktalara uymayı ikmal etmeyin. Fırın ısınızı iyi bilmeniz önemli. Az pişirir çok pişirir biraz deneyimleyin. Kalanı aynı söylediğim gibi zaten.

      Yanıtla
  • 05 Ekim 2019 tarihinde, saat 23:13
    Permalink

    Cok guzel bir tarif niye badem kurabiyesi değil Adida.
    ,Acıbadem kurabiyesi içine acı badem mi bulmamız lazim

    Yanıtla
    • 13 Ekim 2019 tarihinde, saat 00:49
      Permalink

      Pastane klasiği, badem böyle kokmaz acı badem aroması kokuyu verdiği için sanırım.

      Yanıtla
  • 05 Aralık 2018 tarihinde, saat 12:13
    Permalink

    Öncelikle bir acıbadem sevdalısı olarak tarifiniz için teşekkür ederim. Bende yaptım dün akşam, fakat tarifinizi birebir ölçüde tartarak yapmama rağmen cıvık oldu ve koyulaşma olmadı. Bende 10 dk geçince artık 150 gr badem unu ile koyulaştırabildim. O şekilde kaynatarak 10 dk da. Koyulaşmasını sağladım. Pişmesi çok iyiydi ama pastanedekiler gibi çatlamadı. Akşam tadına baktım lezzet çok iyiydi, fakat bitlrştirdim yapışmadılar bir türlü. Sabah kalkıp tattığımda yapışmışlardı fakat dış kısım diş yoracak kadar sertleşmişdi.

    Yanıtla
    • 05 Aralık 2018 tarihinde, saat 14:26
      Permalink

      Merhabalar Ümran hanım öncelikle ellerinize sağlık, içine yaptığınız badem unu eklemesi nedeniyle sertleşme olmuş olabilir. Genellikle ilk denemelerde kıvamını tutturmak zor oluyor. Birleşmesi için yağlı kağıdı nemlendirmeniz yeterli olur. Böylece kurabiyeler kolay yapışır. Sevgiler

      Yanıtla
  • 23 Haziran 2017 tarihinde, saat 09:42
    Permalink

    Badem unu yerine birde cevizle deneyin çok daha güzel oluyor tarif oranları yeterli ama miktar tepsiye fazla geliyor aynı oranlarda 160 gr yumurta akı, 300 gr toz şeker ve 200 gr ceviz,fındık veya badem unu bir fırın tepsisine tam geliyor.

    Yanıtla
  • 15 Nisan 2017 tarihinde, saat 08:39
    Permalink

    Evde normal seker evde olmadigi icin pudra sekeri kullandim, nefis oldu, su anda cayin yaninda yiyorum, tarif icin cok tesekkurler.

    Yanıtla
  • 04 Kasım 2016 tarihinde, saat 16:38
    Permalink

    Ben de ilk defa denedim tadi muhtesem oldu bi gunde bitirdik.butun olculeri uyuyor.kesinlikle tavsiye ederim.

    Yanıtla
    • 07 Kasım 2016 tarihinde, saat 12:19
      Permalink

      Ellerinize sağlık :) Sevgiler

      Yanıtla
  • 25 Mayıs 2016 tarihinde, saat 18:04
    Permalink

    Merhabalar.. Bugün tarifinizi harfiyen denedim. Sonuç çok güzel oldu. Sadece çok tatlı geldi bana. Şeker miktarını azaltarak aynı sonucu alabilir miyim acaba? Sevgiyle…

    Yanıtla
  • 03 Şubat 2016 tarihinde, saat 14:58
    Permalink

    tam olculerle yaptim sonuc mukemmel oldu ancak tezgaha serme ve sikma torbasini bir sonrakinde kullanmayacagim elimi islatarak sekil verdigim bir kac tane cok daha basarili gorunuyor:)

    Yanıtla
  • 28 Kasım 2015 tarihinde, saat 20:41
    Permalink

    Merhabalar

    Tarifteki hamur pişirme sureleri her iki cumlede farklilik gosteriyor acaba hangisi dogrudur.

    “Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz kurabiye hamurunun yayılması 4-5 saniyeyi buluyorsa tencereden alınabilecek kıvama gelmiş demektir.”

    “Tencereye ocağa alın kısık ateşte 10-12 dakika kadar karıştırarak pişirin. (Karıştırdığınızda yayılması 10-15 saniye kadar sürüyorsa kıvamı olmuş demektir.)”

    Tesekkurler

    Yanıtla
    • 30 Kasım 2015 tarihinde, saat 09:36
      Permalink

      Bir yazım hatası olmuş sanırım. 4-5 sn uygun, fazla koyu olursa fırında piştiğinde kuru olur. Sevgiler

      Yanıtla
  • 20 Mart 2015 tarihinde, saat 00:20
    Permalink

    Bu askam denedim, yalniz ben Badem unu bulamadim Findik unu ile yaptim, ve cok güzel oldu. Özellikle yayinladiginiz resimler ve verdiginiz tam karar ölcüleriniz cok yardimci oldular.. Tsk ederim :-**

    Yanıtla
  • 04 Mart 2015 tarihinde, saat 07:37
    Permalink

    Selam,

    Bende bunu az once denedim, olculer tam tutarli o ustteki kisinin iddia ettiginin aksine. Ama bu 130C cok az gibi geldi bana. 15 dk bekledim ama hamur hala ayni renk de idi, yani hamur halinde. Bu Kanada da F kullandiklari icin 266F a tekabul geliyor.

    Mesela pizza yaparken ben 430F yani 220C de 30 dk pisiriyorum. O yuzden fark firinlardami emin degilim. Bazi siteler 150C bazilari 200C kullanin diyorlar. Bu konuda bir bilginiz var ise sevinirim.

    Yanıtla
    • 04 Mart 2015 tarihinde, saat 16:04
      Permalink

      Dereceyi yazarken tabii ki kendi fırınımda pişme süresini yazdım. Sizin gibi yurtdışında yaşayan takipçilerden yorum yazan mutlaka olacaktır. Ayrıca o üstteki kişi derken kastettiğiniz ben miyim anlayamadım?

      Yanıtla
      • 07 Mart 2015 tarihinde, saat 22:37
        Permalink

        Sagolun ben ustteki kisi derken o yumurtanin az oldugunu iddia eden bayandan bahsetmistim. Tarif olculeri cok iyi ve metrik olculer kullandiginiz icin sagolun.

        Yanıtla
        • 07 Mart 2015 tarihinde, saat 23:45
          Permalink

          Teşekkürler :)

          Yanıtla
    • 01 Mart 2015 tarihinde, saat 19:34
      Permalink

      Evet, Refika hanım blogumdan da faydalandığını bu satırda “acıbadem kurabiye tarifiyle Nilay Hanım’ın Mutfak Sırları portalıyla karşılaşmak beni çok mutlu etti. Yerken beni başka yerlere götüren bu tarifleri ve buna vesile olan insanları sizlerle paylaşmak istedim.” diyerek ön yazısında belirtmiş.

      Yanıtla
  • 02 Şubat 2015 tarihinde, saat 19:38
    Permalink

    Ben yaptim enfes oldu ilk yapisima ragmen pastanede satilan acibademlerden cok daha guzel oldu.olculerin yarisini kullandim ve goz karari yaptim.ilk denemenizde emin olamiyorsaniz sizde yari malzeme kullanarak ziyan riskini azaltabilirsiniz.ölçüler; 1su bardagi findik unu (evde findik oldugundan rondodan gecirdim ve sadece onu kullandim,3 yjmurta aki,1 su bardagi toz seker ve acibadem aromasi 3 damla yeter hepsi bu

    Yanıtla
  • 25 Aralık 2014 tarihinde, saat 20:13
    Permalink

    Bu acibadem kurabiyelrrinin ici sakiz gibi oluyor mu acaba? Öyle seviyorum da ben :))

    Yanıtla
  • 19 Aralık 2014 tarihinde, saat 04:52
    Permalink

    Bu kadar yumurta akı, 250 gr findik veya badem ununa az. Ayrıca pudra şekeri kullanılmalı. Kesinlikle denedim basarli bi tarif değil. Yumurta akı az geliyor

    Yanıtla
    • 19 Aralık 2014 tarihinde, saat 07:20
      Permalink

      Mutlaka bir hata yapmış olmalısınız çünkü tüm malzemeyi tartarak yaptım ve sonuç çok güzel oldu.

      Yanıtla
  • 24 Kasım 2014 tarihinde, saat 15:38
    Permalink

    Neredeyse bir saat ocakta kaldı ama fazla bir yoğunlaşma olmadı. Belki de bizim buradaki malzemelerle farklı ölçü kullanmam gerekir. Yurtdışından yazıyorum da

    Yanıtla
  • 23 Kasım 2014 tarihinde, saat 16:54
    Permalink

    Merhaba, kurabiyeleriniz çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de su anda yapıyorum ama benimki çok cıvık oldu gramı gramına ölçtüğüm halde. Henüz tezgaha dökmedim, badem ununu artırsam mı?
    Malzemelerin ziyan olmasını da istemiyorum. Acil yardımcı olur musunuz ?

    Yanıtla
    • 23 Kasım 2014 tarihinde, saat 21:26
      Permalink

      Cıvık ise yoğunlaşana kadar ocaktan almamak lazım. Un arttırırsanız sorun olabilir. Sevgiler

      Yanıtla
  • 16 Eylül 2014 tarihinde, saat 03:21
    Permalink

    merhaba elinize sağlık çok güzel gözüküyor. mutfak tezgahım mermer değil karışımı mermer olmayan bir tezgata soğutmak sorun çıkarırmı acaba?

    Yanıtla
    • 16 Eylül 2014 tarihinde, saat 09:20
      Permalink

      Sorun olacağını sanmam. Sevgiler

      Yanıtla
  • 08 Ağustos 2014 tarihinde, saat 16:50
    Permalink

    Çok leziz!! Fotoğraflar çıldırtıcı.

    Yanıtla
  • 19 Haziran 2014 tarihinde, saat 14:04
    Permalink

    püf noktası bölümünde 4-5 sn.,
    tarifte 10-15 sn. denmiş. hangisi doğru ?

    Yanıtla
    • 19 Haziran 2014 tarihinde, saat 17:21
      Permalink

      Her ikiside uygundur. Kullandığınız malzemeye göre durum değişebilir, 4-5 saniyeden sonra yapım aşamalarında gösterdiğim kıvama gelmişse sorun yaşamazsınız. Sevgiler

      Yanıtla
  • 18 Mayıs 2014 tarihinde, saat 15:29
    Permalink

    merhabalar hem acıbadem var hem de normal badem var badem unu derken hangisini kastediyosunuz??

    Yanıtla
    • 18 Mayıs 2014 tarihinde, saat 16:23
      Permalink

      Badem ununu aktarlardan ve pasta malzeleri satan dükkanlardan alabilirsiniz. Normal badem deyin.

      Yanıtla
      • 27 Mayıs 2014 tarihinde, saat 17:37
        Permalink

        Badem unu denilince kafaları karıştırabiliyo değişik bi un değil. toz badem de kullanabilirsinz

        Yanıtla
  • 30 Nisan 2014 tarihinde, saat 10:59
    Permalink

    Belkide fazla pismistir ama pişirme işleminde de sıvılasma olmadı hiç resimdeki gibi cok yogundu bu 2. Denenem
    Belkide sekerim esmer seker diye mı öyle oldu acaba çünkü rafine edilmemiş sekerkamisi şekeri kullanıyorum belkide ondandir
    :( yine tutmadı

    Yanıtla
    • 30 Nisan 2014 tarihinde, saat 13:37
      Permalink

      Olabilir, bu tip pastane tariflerinde birebir uymak çok önemli malzemeye. Sonuçta iki şekerin yapısı çok farklı. Sevgiler

      Yanıtla
  • 29 Nisan 2014 tarihinde, saat 21:47
    Permalink

    Bugun denedim tarifi grami gramına hersey tastamam ama kısık ateşte pişirdim ama hicte yayılmadı :( aksine koyu bir kıvamı vardı fırına o koyu kiyamla koymak cok zor oldu dogrusu merak ediyorum nasıl olacak

    Yanıtla
    • 29 Nisan 2014 tarihinde, saat 22:13
      Permalink

      Gereğinden fazla mı pişirdiniz acaba? Ben sıkarken zorlanmadım.

      Yanıtla
  • 11 Nisan 2014 tarihinde, saat 19:02
    Permalink

    Ben badem ununu da diğer kuruyemişlerin ununu da kendim yapıyorum. Tüm pasta ve keklerimde içine kabartma tozu katarak beyaz un yerine kullanıyorum. Çok güzel oluyor. Kuruyemişçiden kavrulmamış çiğ badem ya da fındık ya da fıstık ya da ceviz her ne istersem alıyorum. Rondodan geçiriyorum. İşte size un!…
    Cevize fıstığa gerekmiyor ama özellikle bademlerin kabuğunu soymak iyi oluyor. O zaman bademlerin üzerine kaynar su döküp 10 dak. bekliyorum sonra kabuklarını soyuyorum, kurulayıp tepsiyle 100 derece fırında kurutuyorum veee rondo…

    Yanıtla
  • 24 Mart 2014 tarihinde, saat 18:53
    Permalink

    ben denedim fakat ;
    tezgaha aldıktan sonra , limon suyunu eklediğiniz zaman katılaşma oluyor..O yüzden bence çok pişirilmemeli.

    Yanıtla
    • 11 Nisan 2014 tarihinde, saat 18:48
      Permalink

      Kesinlikle katılıyorum. Ben de denedim. Fazla yoğun olması sıkarken de güçlük çıkarıyor.

      Yanıtla
  • 24 Mart 2014 tarihinde, saat 18:12
    Permalink

    Merhaba Nilay hanım ;ben acıbadem kurabiyelerine bayılırım.Ve görüntüsü muhteşem bir kurabiye.Denemek istiyorum 2 sorum olacaktı.

    1) Acıbadem aroması koymasamda badem unundan ötürü o tadı yakalamış olur muyum ?
    2) Ben yumurta miktarını aazaltmak istiyorum bunun beraberinde diğer malzemeleri ne oranda azaltmalıyım ?
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.Teşekkür ederim..

    Yanıtla
    • 24 Mart 2014 tarihinde, saat 22:45
      Permalink

      Merhabalar Sevgi, damak tadına göre değişiyor bu durum. Eşim bence aroma koymamalısın dedi kayınvalidem aroma ile tam kararında olmuş dedi. Eğer acıbademi çok sevmiyorsan aroma koyma ya da dadece micik bir damla damlat. Yumurta miktarı ile oynarsan tüm malzemeyi oranlayıp azaltman gerekir. İlk deneme için bence kesinlikle oynama yapma. Sevgiler

      Yanıtla
  • 19 Mart 2014 tarihinde, saat 17:25
    Permalink

    Ellerinize sağlık Nilay…
    Uzun süredir bekliyordum bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim, harika görünüyor.

    Yanıtla
  • 19 Mart 2014 tarihinde, saat 16:42
    Permalink

    Harika görünüyor, birbirine yapıştırırken birşey kullanıyormusunuz.

    Yanıtla
    • 19 Mart 2014 tarihinde, saat 22:14
      Permalink

      Tarifte yazmıştım. Bezden nemlenen kurabiyeler birbirlerine kendiliğinden yapıştırılıyor.

      Yanıtla
  • 19 Mart 2014 tarihinde, saat 15:53
    Permalink

    Selam, badem unu yafut fundık ununu nerden bulyorsunuz?
    Çok merci.

    Yanıtla
    • 19 Mart 2014 tarihinde, saat 22:17
      Permalink

      Büyük marketlere ve aktarlara bakabilirsiniz. Pasta malzemesi satan dükkanlardan alabilirsiniz.

      Yanıtla
  • 19 Mart 2014 tarihinde, saat 14:47
    Permalink

    Merhabalar,
    Çok teşekkür ederim tarif için..
    Badem unu bulamıyorum ben fındık unu kullansam aynı miktarda olur mu?
    Bir de 200 gr yumurta akı yaklaşık kaç yumurta akı oluyor?
    Teşekkürler..

    Yanıtla
    • 19 Mart 2014 tarihinde, saat 22:13
      Permalink

      Merhabalar Demet, ben denemedim ama çok farkedeceğini sanmıyorum. Bir yumurta akı yakşalık 30 gr geliyor ama en sağlıklısı tartmak. Sevgiler

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN TR