Isırgan Otlu Bulgur Pilavı
Bulgur pilavına bayılırım, özellikle bol domatesli ve dereotlu olursa ama Mutfak Sırlarını tanıyanlarda farketmişlerdir, bu yayınlanan ilk bulgur pilavı tarifi. Bunun sebebide sevgili eşimin askerde bulgurdan nefret etmiş olması. Ayrı ayrı yemek yapmakta çalışan biri için yorucu olacağından bende bu gün yaparım, yarın yaparım diyerek erteleyip bir türlü pişirip yiyemiyordum. Fakat bu olaya bir dur deme zamanın geldiğini farkettim, yeter artık nereye kadar gider bu pilav özlemi dedim ve işte huzurlarınızda Isırgan Otlu Bulgur Pilavı :) (Yine inatla yemedi ama yakında farklı bir bulgur pilavı tekniği geliştirerek sırf merakından yedirteceğim :) )
Gelgelelim neden ısırgan otu kullandığıma. Isırgan otunun saymakla bitmeyecek kadar faydası var. Bunlardan başlıcaları saç dökülmesi, böbrek taşı oluşumu, idrar yolları hastalıkları, solunum sistemi hastalıklarında, mide kramplarında ve bağırsak ülserlerinde iyileştirici etkide bulunabilesi. Taze tüketilebildiği kadar, Bu aylarda toplanarak kış ayları için kurutulabilir ve çay olarak günde 2-4 bardak aç karnına içilebilir. Bende artık bir ısırgan otu sever olarak pilavını deneyeyim dedim, iyiki de denemişim farklı ve hoşuma giden bir lezzeti oldu.
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates rendesi
1 adet ortaboy soğan
1 adet sivribiber
2 su bardağı et suyu yada su
1-2 yemek kaşığı tereyağı
yarım yemek kaşığı salça
8-10 dal ısırgan otu
Tuz
Isırgan Otlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun.
Ayıklanmış ve iri doğranmış ısırgan otunu ekleyerek 1 dk. karıştırın 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.