Yardım I Yemek Blogunu Şimdi Aç!

Kaşarlı Tavuk Dürüm

Dün sabah 8:00 de baÅŸladı koÅŸturmam. 2 farklı yerde 2 toplantıya girdikten sonra akÅŸam üzeri evin yolunu tuttum, malum trafik ayrı bir çile. Yolda çoktan iÅŸten eve gelmiÅŸ olan eÅŸimi aradım. “Eee bu akÅŸam ne yapıyoruz yemeÄŸe” dedim, bitkin ve oldukça aç bir halde. Sonra aklıma hafta sonu yaptığı dürüm geldi :) “sen hafta sonu harika bir kaÅŸarlı tavuklu dürüm yapmıştın” dedim. Yine yaparım aÅŸkım dedi bizim ki :)

Yolda kasaba uğradım tavuk şiş kalmamıştı, onun yerine tavuk pirzolaları kemiklerinden ayırmasını rica ettim ve kemiklerinden ayrılan pirzolayı şeritler halinde doğrattım.

Eve vardığımda eÅŸim çoktan hazırlıkları yapmış hatta papatesleri bile soyup kızartmaya hazır hale getirmiÅŸti. İnsan tavuk ve patatesi bu kadar mı sever :) Sevgili eÅŸimden harika bir tarif…

Bu tarifi yayınlamak istememin 2 farklı sebebi var, ilki çok pratik ve lezzetli olması, ikincisi de ister öğrenci ister bekar beylerin evde tost makinaları varsa 10 dakika da hazırlayabilecek olmaları.

EÅŸim 1-2 deneme sonra tam anlamıyla Bambi’ nin o harika kaÅŸarlı dürümündeki lezzeti yakalayacak bence :)

Kaşarlı Tavuk Dürüm

Kaşarlı Tavuk Dürüm

Zevkinize göre but biftek, gögüs yada tavuk ÅŸiÅŸ kullanabilirsiniz. Sevgiler…

Kaşarlı Tavuk Dürüm

Kaşarlı Tavuk Dürüm

Malzemeler:

500 gr. Kemiksiz but biftek yada kalça şiş
4 adet yeÅŸil biber
2 adet lavaÅŸ ekmeÄŸi
Tuz, kırmızı pul biber, kekik
2 yemek kaşığı ketçap
250 gr. kaÅŸar peyniri

Garnitürler:

Patates kızartması, salatalık, domates, marul
İsteğe göre salatalık turşusu

Tavuk Dürüm Nasıl Yapılır?

Tavuk Dürüm Nasıl Yapılır?

Yapılışı:

1.    But bifteklerinizi tos makinanıza yada yağsız tavaya 1  but bir biber şeklinde yanyana dizin.
2.    Tost makinasının kapağını kapatmadan çevire çevire istediğiniz kıvamda pişirin. 2 tarafıda piştikten sonra lavaşınızı tavukların üzerine koyarak ısıtıp yumuşatın.
3.    Tavaşınızı tabağa yayın ve biraz ketçap sürün. İçine istediğiniz miktarda garnitür, baharat ve tavuk eti ekleyin.En son ince dilimlediğiniz kaşar peynirlerini etlerin üzerine dizin ve dürün yapın.
4.    Hazırladığınız dürümleri sıcak tost makinasına koyn ve üzrine hafifçe yağ sürün. Kaşarlar eriyene kadar ısıtıp sıcak servis yapın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ayıraç

Yasal Uyarı: Mutfak Sırları internet sitelerinde yayınlanan yazılar, fotoğraflar ve yemek tariflerinin tüm hakları Mutfak Sırları Tescili altındadır. Kaynak gösterilerek dahi yazının, fotoğrafın veya tarifin tamamı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan tarif veya yazının bir bölümü, alıntı yapılan tarife/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

1 Yorum

  1. aslı diyor ki:

    Kesinlikle süper!!! elinize saglık, bende istiorum :)))

Yorum yaz

© Bu site Mutfak Sırları Yemek Blogları Hizmeti kullanmaktadır. | Yardım | Ücretsiz Blog Aç | Şikayet Et |
counter