EN TR
Mutfak Sırları

Zeytinyağlı Şeker Pancarı

Kastamonu pazarından elimde kalan son iki malzemenin biri şeker pancarıydı. Yıllar önce yine bir yöresel pazarda çiğ olarak tadına baktığımı hatırlıyorum. Beğenmiş, şaşırmış ama pek önemsememiştim.

Yazıya başlarken bu durum bana Rick Stein’ in söylediği ve oldukça hoşuma giden bir sözü hatırlattı. “Hayatın bazı zamanlarında yiyeceğin önemi yoktur.” Bunu söylemesinin sebebi İspanya’ya bağlı Mayorka adasında gençlerle yaptığı kısa konuşmalardı. Onların yaşındayken bende yediklerimi pek önemsemez daha çok eğlenmeye ve arkadaşlarımla vakit geçirmeye odaklanırdım.

Neyse dönelim tekrar şeker pancarı ile karşılaşmamıza, pazardan alırken eşim eskiden bu pancarı haşlayıp dilimleyerek bize verirlerdi dedi. Alırken aklımda ne yapacağıma dair pek bir fikir yoktu. Evdeki malzemelerinde etkisiyle pancarlarımız leziz mi leziz bir zeytinyağlıya dönüştü.

Benim pancarım tek başına 400 gr civarındaydı. Benim kullandığım boyutta ya da daha ufaklarını alabilirsiniz. Şeker pancarı alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey kök ve sap kısmının çok fazla odunsu olmaması, eğer çok kart olursa pişmeyebilir. Son olarak adı üzerinde şeker pancarı yani zeytinyağlınız oldukça tatlı olacak.

Akşam için portakal pelteli muhallebiler hazırladım. Tarifi en kısa zamanda sizlerle buluşacak.

Sevgiler…

Zeytinyağlı Şeker Pancarı Tarifi İçin Malzemeler

Zeytinyağlı Şeker Pancarı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın. Pancarı fındıktan biraz büyük küpler halinde doğrayın. Havucu soyup pancarların büyüklüğünde doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın.
  3. Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.
  4. Kavurduğunuz soğan ve pancarlara havuçları ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  5. Son olarak bezelyeleri, portakal suyu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın. Karıştırıp kapağını kapatın.
  6. Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar neredeyse 1,5 saat kadar pişirin.
  7. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Benzer Tarifler:

Exit mobile version