Sağlıklı ve Hızlı Kilo Vermek

 

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Vermek

1.Güne sağlam bir kahvaltıyla başlayın. Gün boyu toplamda daha az kalori almanıza yardımcı olur.

2. Düşünmeden atıştırmayın. Ne zaman bir şey yiyecek olsanız, onu soyun, dilimleyin, tabağa koyun ve oturun. Bedeninizi besleme zevkine tüm duyu organlarınızı katın.

3. Asla porsiyonlarınızı büyütmeyin – tabii, beden ölçünüzü büyütmek istemiyorsanız.

4. Hem öğlen hem de akşam yemeğinde tabağınızın yarısının sebze veya meyveyel dolu olduğundan emin olun.

5. Dışarıda yiyorsanız tabağınızdakinin yarısını yiyin, kalan yarısını paketletin. Tipik bir restoran porsiyonunun 1000-2000 kalorisi vardır, tabii ekmeği, tatlıyı, meşrubatı saymadan.

6. Dışarıda yerken ortaya bir porsiyon tatlı ısmarlayıp, paylaşmayı alışkanlık edinin.

7. Yemek tabağı yerine salata tabağı kullanın.

8. Ne yediğinizi görün. Kavanozdan ya da paketten yemek yerine yiyeceğinizi tabağa koyun.

9. Önce tabağınızdaki az kalorili besinleri tüketin sonra yavaş yavaş ilerleyin. Salatalarla, sebzelerle başlayıp, etleri ve nişastaları en sona bırakın. Onlara gelene kadar daha yüksek kalorili besinlerden daha az tüketebilecek kadar doymuş olursunuz.

10. Meyve suları da gazozlar kadar kalorilidir. Meyve suyu yerine taze meyve yiyin.

11. Yemek Günlüğü tutun. Gerçekten de çok işe yarıyor.

12. Çinlilerin dediği gibi, “Onda sekiz doyana kadar yeyin” (Bir diğer deyişle, masadan aç kalkın)

13. Mayonez yerine hardal kullanın.

14. Daha çok çorba tüketmeye bakın. Kremasız çorbalar, doyurucu ancak az kalorilidir.

15. Gazoz, Kola, şekerli çay, limonata, vs. gibi kalorili içecekleri azaltın ya da tamamen kesin. Sırf bu değişiklikle kilo veren çok insan var. Günde bir şişe Kola içiyorsanız, diyet Kola’ya geçin. Bir yılda 11-12 kg verirsiniz.

16. İşe yanınızda yemek götürün.

17. Yemek yerken oturun.

18. Meyve suyunu içeceğiniz zaman önce sulandırın.

19. Öğle yemeğinde sebze ağırlıklı yiyin.

20. Yemeklerinizi evde yemeye çalışın.

21. Akşamları yemek yeme faslının bittiğini kendinize anımsatmak için
yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalayın ki.

22. Yemek yerken başka hiç bir işle uğraşmayın: televizyon seyretmek, kitap okumak veya bilgisayar önünde oturmak gibi.

23. Spor yapmak iştahınızı köreltecektir.

24. Diyet yaparken susuz kalmamaya bakın. Yeteri kadar su içmezseniz metabolizmanı zyavaşlar bu da kilo kaybınızı yavaşlatacaktır. Günde ne kadar su içtiğiniz değil ne sıklıkta içtiğinzi daha önemldiri. Bazen sık sık ufak miktarlarda su içmek, günde 8 bardaktan daha iyi sonuç verir.

25. Alışverişe başlamadan önce marketi üç kez turlayın.

26. Meyve tüketiminizi arttırın. Meyvedeki şeker, tatlı arzunuzu dindirir.

27. Tatlı yiyin ama akıllıca yiyin! Diyetinizden her gün 150 kalori kadar en sevdiğiniz tatlı için ayırın. 150 kalori yarım fincan dondurma, ince bir dilim kekin yarısı, bir ufak çikolata yapar.

28. Tatildeyken de yediklerinize dikkat edin. Sakın kendinize, “önemli değil, nasılsa tatildeyim” demeyin.

29. Tatil boyunca en sıkı kıyafetlerinizi giyin. Eşofmanlarınızı tatil dönüşüne saklayın.

30. Bir partiden ya da toplantıdan artan yiyecekleri misafirleriniz gittikten sonra komşulara, kapıcıya dağıtın, ya da ertesi gün işe götürün.

Zayıflamak sadece kilo vermek değil, aynı zamanda kontrolü ele almaktır. Yiyeceklerinizi iyi seçerseniz kontrolü de elinizde tutarsınız.

Kilo vermek alınan ve yakılan kalorilerin dengelenmesi ile ilgili bir süreçtir.

Beslenme programının üç basit kuralı vardır:

Daha az yağ yiyin. Aldığınız yağ miktarının günlük toplam kalori miktarının 1/3’ünden az olmasını sağlayın.

Daha çok sebze ve meyve içeren, dengeli ve çeşitli yiyecekler yiyin.

Günde 3 ana öğün ve aralarda yağdan ve kaloriden fakir ara öğünler yiyin.

Sağlıklı beslenmenin temel kuralları:

Kaloriler hayatın yakıtıdır

Kaloriler hayatınızı sürdürmeniz için gereken enerjiyi verirler. Yediğiniz her yiyecekte belli miktarda kalori vardır. Besinlerle aldığınız kalorilerin kaynakları yağlar, karbonhidratlar ve proteinlerdir.
1 gram yağ = 9 kilokalori
1 gram karbonhidrat = 4 kilokalori
1 gram protein = 4 kilokalori

Yukarıda da belirtildiği gibi yağlar kalori açısından, hem karbonhidratlardan hem de proteinlerden iki kat daha zengindir. Vücudunuz yiyeceklerden gelen kalorileri alabilmek için besinleri karbonhidratlar, proteinler, yağlar, mineraller ve vitaminler gibi bileşenlerine ayırmak zorundadır. Bu bileşenler daha sonra kan dolaşımına katılırlar ve tüm vücuda dağılırlar.
Sindirimin gerçekleşmesi için de enerji gereklidir. Bu olaya termojenik etki denir.

Yiyeceklerin termojenik etkisi
Tüketilen her 100 kalori için yakılması gereken kalori miktarı:
Protein 25-40
Karbonhidrat 6-8
Yağ 3

Sizin de gördüğünüz gibi diyetsel yağın termojenik etkisi yok denecek kadar azdır ve bu nedenle doğrudan yağ olarak depolanır. Bu yakma işlemi yemekten hemen sonra başlar ve birkaç saat sürer. Yağdan zengin beslenme durumunda vücut aşırı yüklenir ve yakma süresi kısalır. Gün içinde ki birkaç hafif yemek, vücudunuza kalori yakması için ek fırsatlar kazandırır.

Karbonhidratlar
Karbonhidrat vücudun glikoza dönüştürebildiği her türlü maddedir. Glikoz hücrelerin enerji olarak kullandığı en önemli maddelerden biridir. Karbonhidratlar glikoza yıkılma özeliklerine göre basit ya da karmaşık olabilirler. Saf buğday ekmeği, şeker ve alkol kalori fazlalığı olduğunda kolaylıkla yağa dönüşebilen basit karbonhidratlara örnek olarak verilebilir. Yapraklı sebzeler, patates ve hububat ürünleri karmaşık karbonhidratlara örnektir. Bu grup yiyecekler sağlıklı olmanız için gereken bütün besinlere sahiptir ve beslenme programınızın temelini oluşturmalıdır.
Proteinler:

Proteinler, vücudun en etkili kalori yakıcı bölümü olan kas dokusunu güçlendirmek açısından çok önemlidir. Protein ette, süt ürünlerinde ve daha az olarak hububat ürünlerinde bulunmaktadır. Yemeklerinizin yeterli miktarda protein içerdiğinden emin olun, ancak bu tür gıdaların yağdan da zengin olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Mümkün olduğunca yağ açısından fakir alternatifleri seçmeye çalışın.

Yağ:
Yaşamın idamesi ve sağlık için çok önemli olan yağ, sadece fazla miktarda alındığında zarar verir. A, D, E ve K vitaminleri gibi önemli vitaminler için taşıyıcılık görevi yapar. Vücudun savunma sisteminde önemli bir rolü olan yağ, östrojen gibi homonların üretiminde ve depolanmasında görev alır.
Günümüzde, sağlık uzmanları sağlıklı bir diyette bulunması gereken kalori miktarının en fazla 1/3’ünün yağdan gelebileceğini belirtmektedirler.

Yağ kaybı sadece kilo kaybı demek değildir.

Gerek hastalar, gerekse doktorlar başarı göstergesi olarak verilen kiloyu dikkate alma eğilimindedirler. Oysa bakmanız gereken şey nicelik değil niteliktir. Kilo kaybı yağdan ya da “yağ dışı kitleden” olur. Kilo kaybının ilk dönemlerinde bu yağ dışı kitle su iken, ilerleyen zamanlarda kas ağırlıklı olur. Kas dokunun kalori yaktığı, buna karşın yağ hücrelerinin ise depoladığı bilinen bir gerçektir. Kayıp, kas dokudan olduğunda vücudunuzun fazla kaloriyi yakma yeteneği de azalır. Hızlı kilo vermeyi sağlayan diyetler niceliği niteliğin önünde tuttuklarından kayıplar daha çok yağ dışı kitleden olur ve bu nedenle çok kısa süre içinde yeniden kilo alınır.

İdeal olanı kayıpların ¾’ünün yağdan ve ¼’ünün de yağ dışı kitleden olmasıdır. Yağ dokudan kaybetmeyi hedefleyen, yavaş ve sabit bir kilo kontrol programı bu amaca ulaşmak için yeterlidir.

Diyetinizdeki yağı kesin!
Yağ beğenilen pek çok yiyeceğin tadına ve kokusuna güzellik kattığından, yiyeceklerinizdeki yağ oranını azaltmanız hiç de kolay değildir. Buna rağmen, beğenilerinizden çok fazla fedakarlık yapmadan da yiyeceklerinizdeki yağ miktarını azaltabilirsiniz.

Yiyeceklerinizdeki yağı azaltmanıza yardımcı olacak bazı öneriler:

Tereyağı, mayonez ve salata sosu gibi şeyleri azaltın.

Patates cipsi gibi yağlı çerezleri azaltın.

Yağda kızartılan yemekleri azaltın.

Et yerine tavuk ya da balık eti tüketin.

Daha çok sebze, meyve ve hububat ürünü tüketin.

Kahvaltı alışkanlıklarınızı değiştirin. Önceden böyle bir alışkanlığınız yoksa kahvaltı yapmaya başlayın. Yağda yumurta, tereyağlı kızarmış ekmek gibi şeyler yemeyin.

Mümkün oldukça yağdan oranı düşük alternatifleri tercih edin.

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Vermek” için 37 yorum

  • 19 Ocak 2014 tarihinde, saat 20:14
    Permalink

    Gerçekten kilo vermek isteyenler mutlaka okumalı ve uygulamalı ben kontrolün bizde
    olmasını önemsiyorum. Her şey bilgiyle başlar.

    Yanıtla
  • 05 Temmuz 2013 tarihinde, saat 16:17
    Permalink

    Zayıflamak sadece kilo vermek değil kontrolü ele almaktır gerçekten de..önemli detaylara değinilmiş.Paylaşımınız için teşekkürler..

    Yanıtla
  • 02 Nisan 2013 tarihinde, saat 03:08
    Permalink

    bende doğuma kadar 55 kilodan 78 kiloya çıkmıştım.bebeğim tam anlamda herşeyi yemeye başlayana kadar hiç bişey ypmadım.ama yinede on kilo kadar vermişim.onbeş gün oluyor spora başlayalı 58 kiloya düştüm.ama hiç aç kalmadım sıkı bir kahvaltı.öğlen 1 adet meyva,birkaç saat sonra bir bardak süt.akşam ise ne yaptıysam iki kaşık ve bir kaşık yoğurt.aslında benim bir yöntemim daha var.tabağa yemeği koyup sonrada ben hiç aç değilim bunu yemiyeceğim diyerek piskolojik bir baskı.bu bende çok işe yarıyor…

    Yanıtla
  • 29 Mart 2013 tarihinde, saat 18:17
    Permalink

    selam
    ben de buna çok benzer bir diyet uyguladım ve 2 ayda 5 kilo vermeyi başardım. ama diyetisyene giden bir arkadaşım yeni nesil lpg diye bi cihaz söylemişti. 4 seansta bu cihazı uygulaattım. bana en büyük katkısı bel bölgemdeki fazlalıkları gidermesi ve sıkı bi popo kazandırması oldu. bi araştırın derim, diyetle birlikte çok işe yarıyor

    Yanıtla
  • 25 Mart 2013 tarihinde, saat 14:07
    Permalink

    Hızlı kilo vermek hiçte sağlıklı değil düzenli bir beslenme alışkanlığı kazanmanız gerekiyor. ve mümkün olduğunca yavaş kilo verilmesi gerekiyor önemli olan vücut ağırlığının azalması değil yağ miktarında bir azalmanın olması! Ben bu şekilde zayıfladım ve beslenmemi de kilolarımı verdikten sonra bu şekilde devam ettirdim. Tabi verdiğiniz kilo miktarı artınca vücudun bazı bölgelerinde deformasyonlar oluşabiliyor bunlarıda güzellik merkezindeki uygulamalar ile giderebilirsiniz. Son zamanlarda çok fazla ünlünün de kullandığı yeni esil lpg diye bir uygulama duyuyorum. özellikle selülitlerde çok etkiliymiş denenmeli bence.

    Yanıtla
    • 29 Mart 2013 tarihinde, saat 15:16
      Permalink

      Yeni nesil LPG’yi bende bu aralar sık duymaya başladım. Bölgesel zayıflamada etkin olduğu söyleniyor. Sanatçılar selülitlerini bu yöntemle yok ediyorlarmış. :)

      Yanıtla
  • 02 Aralık 2012 tarihinde, saat 16:20
    Permalink

    slm ben 65 kiloyum yaşım 15 napabilirim ya lütfen yrdım edin :(

    Yanıtla
  • 29 Ağustos 2012 tarihinde, saat 12:19
    Permalink

    slm ben 5 aylık evlıyım ve evlendgmde 56 kıloydum ve bıranda iştahım kesıldı sımdı 46 kıloyum fakat ıstahım acıldı bu seferde cok yıyorum yıne zayıfım ama esı halımın 2 katı olmaktan korkuyorum ne yapmalıyım

    Yanıtla
  • 11 Temmuz 2012 tarihinde, saat 14:28
    Permalink

    yaa bende 90 kiloyum nasıl zayıflayacam ve19 yaşındayım adım defne lütfen yardım edin

    Yanıtla
  • 15 Mayıs 2012 tarihinde, saat 11:27
    Permalink

    ben 24 yasinda.3 cocuk annesiyim.10 aylik bebegim var.40 gunde 94 lilodan 81 dustum.emziriyorum.bebegim ek gidaya basladi.gunde bazen 1 bazen 2 saat yuruyorum.bir kac ekzersiz yapiyorum.2 litre su,kahvaltimi ihmal etmiyorum.6 ogun yiyorum,3’u ara.yemekleri 1 kasik yag ile pisiriyorum..hala devam ediyorum.

    Yanıtla
  • 09 Nisan 2012 tarihinde, saat 15:21
    Permalink

    yemeklerden önce ayran içiniz ozaman yemek yiyemiyorsunuz.

    Yanıtla
  • 09 Nisan 2012 tarihinde, saat 13:01
    Permalink

    yemeklerden önce ayran içiniz şişiyorsunuz ve yiyemiyorsunuz

    Yanıtla
  • 04 Ocak 2012 tarihinde, saat 18:40
    Permalink

    ben dogum yaptıgımda 74 kiloydum suan 56 kiloyum bu kiloyu dogumdan 3 ay sonra verdim emzirdigim için kilolarım ucuyor ama dikkat ediyorum kilolarıma az yemek ve spor yaptım halimden cok memmumum

    Yanıtla
    • 20 Mart 2012 tarihinde, saat 21:53
      Permalink

      ben de doğum yaptım ama sadece 8 kilo verebildimama hala spor için uuygun şartlar oluşmadı.ne yapacağım bilemiyorum..

      Yanıtla
  • 17 Şubat 2010 tarihinde, saat 16:13
    Permalink

    süper kilo vermişin ya bende çok istiyorm zayıflamaya ayrıntılı olarak yazarsan çokk sevinirim iyi zayıflamalar

    Yanıtla
  • 08 Şubat 2010 tarihinde, saat 15:53
    Permalink

    BURAK MUTHIS BIR KILO KAYBIN OLMUS 4 AY GIBI KISA BIR SUREDE. AMA YAPTIGIN COK DA SAGLIKLI DEGIL BENCE. MESELA OLEN YEMEGINDE NASIL BESLENDIN. VUCUDUMUZUN BIRCOK MINERAL VE VITAINE IHTIYACI VAR BUNLARI ASLA YOK ETMEMELIYIZ. ALLAH KORUSUN SONUNDA HASTALIGA DAVETIYE GIBI BISEY CIKMASIN. TABII KAC YASINDA OLDUGUNA DA BAGLI BU KADAR KILO VEREBILMEN. SAGLIKLI BIR YASAM DILIYORUM. SEVGILERIMLE..

    Yanıtla
  • 06 Şubat 2010 tarihinde, saat 14:57
    Permalink

    Slm ben 4 ayda 23 kg verdim ama gunde 1 ögun yiyerek sadece öglen sabah ise 1 bardak yesil cay ictim 4 ay boyunca 90 kgdan 67 kg ya dustum cok mutluyum hicte spor yapmadım

    Yanıtla
    • 29 Mayıs 2011 tarihinde, saat 23:53
      Permalink

      ya super ya bende vermek istiyorum ama cocugum var emziriyorum onun icin yemek zorunda kaliyorum ooooooooooooofffffffffffffff ooooooooofffffffffff

      Yanıtla
  • 27 Kasım 2009 tarihinde, saat 19:23
    Permalink

    Cinliler son derece saglikli besleniyorlar o yuzden yaslarini asla ama asla gostermiyorlar! her zaman genc ve zayif kaliyorlar!
    Spor olmadan bu isin cozumu yok! Metabolizma baska turlu hizlanmiyor! Yediklerinizin yarisini yiyerek baslayin, mide kuculmus olur sonra diyet denilebilecek yemekler yiyin ki vucut sok yasamasin! Beynin hazir olmasi kadar bedenin de hazir olmasi lazim! Su ve bitki caylarini kullanin, odem atmak onemli! Lahana trioitlerin yavaslamasina neden oluyor (ek bilgi). Zayiflama haplarina itibar etmeyin sadece anti-oksidant ozelligi olanlari kullanin yani vitaminle birlikte kullanilacak sekilde.
    Bu arada Turk mutfagi ve kulturu maalesef kilo aldiriyor bizdeki orneklerden ‘can bogazdan gelir’ de yada kadinin kalcalasi yemegin salcalisi’… faydali bilgi her zaman dunyanin neresine giderseniz gidin faydalidir! Sunu soyleyebilirim mutfak kulturunuzu degistirmeyin, dogdugumuz cografyanin haricinde baska cografi sartlar ve kulture gecmek, baska kulturlerinin yemeklerni 3 ogun hep yemek, kendi bedeninize zarar verecektir, hasarlari ciddi boyutlara tasir!
    Tartisma konularini farkli seylere cekmeyin! Dunyanin obur ucunda yasiyorum ve biliyorum ki dunya saglikli yemek kulturunde Cin daha dogrusu uzak dogu mutfagini, lezzet acisindan Turk, Arap, Iran, Yunan, Italyan,vs tercih ediyor!
    Devrim Gul Caglar yorumunuza yurekten katiliyorum!

    Yanıtla
  • 07 Mart 2009 tarihinde, saat 16:34
    Permalink

    çinden ornek vermislerse ne olmus??
    zayif bir irk,iyide ornek!!
    bu konuda bile dini alet etmek!!ya sabirr!!!!!!

    Yanıtla
  • 03 Ocak 2009 tarihinde, saat 21:38
    Permalink

    merhabalar..
    yazdıklarınızı okudum
    verdiğiniz bilgiler çok doğru ancak bir şey dikkatimi çekti toplumda da rastladığımda rahatsız olduğum bir konudur.yazdığınız Çinlilerin dediği gibi, “Onda sekiz doyana kadar yeyin” (Bir diğer deyişle, masadan aç kalkın)
    yerine bunu Türklerden örnek alarak yani peygamberimizin sünneti olarak alsanız daha iyi olurdu bence.çünkü şu devirde insanların aklına kendi ülkesi yerine dış ülkeler geliyor genelde neden böyle bir örnek bizde mevcutken Çin’ e gidiyoruz anlam veremiyorum doğrusu.bunu dile getirmek istedim.İyi akşamlar herkese..

    Yanıtla
    • 03 Eylül 2012 tarihinde, saat 18:16
      Permalink

      çok doğru bir şey söylemişsiniz aylin hanım masadan aç kalkmak bizim dinimizde ve kültürümüzde varken neden yabancılardan örnek alalım biraz milliyetçi olalım lütfen bunlar basit şeyler değil helede günümüzde bukadardışarıya özenti varken..(bazı arkadaşlar yazdığınızı gereksiz bulmuş bende destek olmak istedim ayrıca bu dini alet etmek değildir!!

      Yanıtla
  • 30 Kasım 2008 tarihinde, saat 19:56
    Permalink

    işe yarar tavsiyeler ben hormon ilacı kullandıgım için kilo veremiyorum :(

    Yanıtla
  • 16 Ekim 2008 tarihinde, saat 15:31
    Permalink

    kesinlikle diyetisyeni öneririm arkadaşlar.hem bilmediğiniz şeyleri öğrenip hemde her hafta diyetisyenin önünde tartıya çıkmak insanı kamçılıyor.verdikleri listeler kişiye özel ve hiç aç bırakmayan listeler.yoksa evde evde aç kalıpta kilo verilmiyor.yiyerek düzenli kilo vermek en güzeli.diğerleri eziyet sadece…….

    Yanıtla
  • 04 Haziran 2008 tarihinde, saat 09:31
    Permalink

    akupunktura mı gıtsek acaba yoksa dıyetısyenemı?
    onerisi olan varmı

    Yanıtla
  • 08 Mayıs 2008 tarihinde, saat 14:32
    Permalink

    Evet birde yemek yerken oturun benim gibi bi lokma alıp aa şunuda yapıcaktım, tüh bak bunu unuttum diye dolanırsanız, 1 yerine 3 yersiniz :)

    Son olarak Avrupa Yakası seyrederken yemek yemeyin. Sırf seyredebilmek için yemeğinizi televizyonun karşısına taşımayın. En azından tembihleyin biri size engel olsun :D

    Yanıtla
  • 08 Mayıs 2008 tarihinde, saat 14:10
    Permalink

    25. Alışverişe başlamadan önce marketi üç kez turlayın.
    Bu madde,aslında hiç de önemsiz değil,tabii dier bayanlar ne giymiş vs. gibi gezmez, alıcaklarınızı inceleyip karşılaştırma yapmak için, kalorilerini anlamak içinde sağlıksız katkı maddesi olduğuna bakmak için…:D
    (Ve kesinlikle aç alışveriş yapmayın,sonra ben niye bunları aldım diye eve geldiğinizde üzülürsünüz.)
    13. Mayonez yerine hardal kullanın.
    Tabii burada kasedilen tatlı hardallar olsa gerek, yoksa delizia gibi hardallar iştah açar ekmek yedirir.
    23. Spor yapmak iştahınızı köreltecektir.
    Kişiye göre değişkendir,aksine bazılarının (benim gibi)fena halde iştahını açar.. :D
    Bir önerimde ;
    Sabah kahvaltısından sonraki ara öğünde çok renkli salata(dometes,tatlı biber,kıvırcık,hıyar,kırmızı lahana,maydonoz,kırmızı tatlı biber,nane,tere,pırasa (soğan yerine)rende havuç,turp vs.)içine bir çorba kaşığı yulaf gevreği, az sirke,bir kaç damla sızma yağ.
    Bu salatayı(sadece bir yemek tabağı,tepeleme değil :D ) yedikten sonra, birkaç bardak su (en fazla 1lt )içerseniz, öğlen yemeğiniz çok hafif geçirebilirsiniz.

    Yanıtla
  • 08 Mayıs 2008 tarihinde, saat 13:05
    Permalink

    Alışverişe başlamadan önce marketi üç kez turlayın.

    :)))çok komik yahhaa

    Yanıtla
  • 07 Mayıs 2008 tarihinde, saat 14:45
    Permalink

    bu arada kilo verme sayfasına yorum bırakmışım :)

    Yanıtla
  • 07 Mayıs 2008 tarihinde, saat 14:44
    Permalink

    tariflerinizi deniyorum ilk yaptığım kahveyi çok sevdiğim için kahveli bisküviniz oldu başarılarınızın devamını dilerken emieğinize sağlık iyi kalın

    Yanıtla
  • 05 Mayıs 2008 tarihinde, saat 10:02
    Permalink

    1 aydır aerobik yapıyorum haftada üç gün, kilom aynı olmasına rağmen vucudumdaki yağ oranınından 2 kilo vermişim. Gözle görülür bir incelme var, herkes zayıflamışsın diyor. Öyle sıkı bir diyet de uygulamadım. Gece yediğimde oldu, baklava tatlı yediğim de. Ama öğünlerde salata miktarını arttırdım. Ve salataya yağ koymadan yemeye başladım. Ayrıca kahvaltı dışında ekmekte yemem. Çayı tatlandırıcı ile içerim. Ama spor çok önemli fit ve dik bir görünüm elde ediyorsunuz. Herkese tavsiye ederim.

    Yanıtla
  • 13 Nisan 2008 tarihinde, saat 19:34
    Permalink

    Hello my friends :)
    ;)

    Yanıtla
  • 13 Nisan 2008 tarihinde, saat 11:30
    Permalink

    ben veremiyorum ne yapsam.malesef………..

    Yanıtla
  • 15 Kasım 2007 tarihinde, saat 08:46
    Permalink

    hırslan tabiii bende uğraşıyorum cidden ama 1 kilo falan anca verdim sanırım biraz daha kasmak lazım :(

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN TR