Yardım I Yemek Blogunu Şimdi Aç!

Yeni Yıl Sofrası ve Tavuk Dolması

Yeni yıla oldukça güzel başladık. Bu yılın ilk keyifli olayı Mia Posta’da haftanın blogu seçilmem oldu. Mia Posta Moda ve stil, lifestyle, güzellik ve sağlık, sanat ve tasarım gibi birçok konuda yeni trenderi takip edebileceğiniz keyifli bir web sitesi. Bu siteye abone olarak yeniliklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz. Kendilerine tekrar teşekkürler.

İkinci güzel olayımız başlattığımız Stilea kampanyası oldu. Bu kampanyayı kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Gelelim yazımızın konusuna sizler gibi ben de imkânlarımın ve zamanımın elverdiği doğrultuda bir yılbaşı sofrası hazırlamaya çalıştım.

Geçen yıl 1,5 kiloluk bir tavuk ile başladığım yolculuğa bu yıl 3,5 kiloluluk bir tavuk ile devam ettim. İlk başta pişmeyeceğinden korksam da sonuç çok güzel ve lezzetli oldu.

Sofrada paçanga böreği, haydari, labneli muska böreği, havuç tarator, kabak mücver, acılı ezme, patlıcan salatası, rus salatası, zeytinyağlı yaprak sarması, çiğköfte, kereviz salatası, mevsim salatası, vişneli cheesecake ve tabii ki yeni yıl tavuğu vardı.

Kullandığım yeni yıl süslerine geçen yıl ve önceki yıllarda kullandıklarımın haricinde farklı birkaç tane daha eklendi. Yemek takımın 4 yıl önce aldığım KRC. Orta masa süsünü bu yıl Boyner’ den aldım.

Tavuk tercihimi Banvit Roaster’dan yana kullandım. Aldığım tavuğun bir pişirme kiti vardı ve fırın poşeti tavuğun büyük boyutlarına uygundu. Size tavsiyem tavuk ve pişirme poşetinin aynı boyutlarda olmasına dikkat etmeniz.

Bu güzel günde bize eşlik eden tüm dostlara tekrar teşekkürler.

Sevgiler…

Yeni yıl Tavuğu Malzemeleri:

1 adet bütün tavuk (3,5 kilo)
Yarım soğan
1 adet fırın poşeti

İç pilavı için:

3 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1,5 paket kuş üzümü
2 paket çam fıstığı
1tutam maydanoz
Yenibahar
Karabiber
Kakule
Tarçın
Tuz

Kızartma için:

2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz

Yeni Yıl Tavuğu Yapımı:

1- Soğanları ve sarımsakları soyarak küçük küçük doğrayın,
2- Zeytinyağını tavaya alın, soğanı ve sarımsağı kavurun, soğanın pembeleşmesine yakın çam fıstıklarını soğanlara ekleyin ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun.
3- Üzerine pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun. Son olarak kuş üzümlerini, baharatları ve 3 su bardağı suyu ekleyin.
4- Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5- Pilavınız ılındığında tavuğun içine doldurun.
6- Kızartma sosu için gereken malzemeleri bir kâsede karıştırın ve tavuğun göğsüne ve butlarına sürün.
7- Roaster’ı pişirme torbasına yerleştirip, torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayın ve çatal ile torbanın üzerinde birkaç delik açın.
8- Önceden ısıtılmış 200derece fırında 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ayıraç

Yasal Uyarı: Mutfak Sırları internet sitelerinde yayınlanan yazılar, fotoğraflar ve yemek tariflerinin tüm hakları Mutfak Sırları Tescili altındadır. Kaynak gösterilerek dahi yazının, fotoğrafın veya tarifin tamamı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan tarif veya yazının bir bölümü, alıntı yapılan tarife/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

6 Yorum

  1. naz diyor ki:

    bende kakule yi merak ettim bir ikincisi biz iki kişiyiz 3,5 kg tavuk sanırsam bize çok olur benim daha küçük bir tavuk almam gerekli bunun için yardımcı olursanız çok sevinirim prinç konusunda yardımızı bekliyorum.

    • Nilay diyor ki:

      Naz hanım merhabalar, alacağınız tavuk ile orantılı olarak değişir pirinç miktarı ufak bir tavuk için 1- 1,5 su bardağı pirinç yeterli olur. Baharatlarıda ona göre azaltabilirsiniz.

  2. miraç çetin diyor ki:

    süpeeeer olmuş yaa
    çok güzel gözüyorlar ellerine sağlıkkk

  3. Ellerine sağlık. Harika bir sofra olmuş. Mutlu yıllar!!

  4. saadet diyor ki:

    istiyorum istiyorummm, hem yemekkk hemde yapmak istuyorummm

Yorum yaz

© Bu site Mutfak Sırları Yemek Blogları Hizmeti kullanmaktadır. | Yardım | Ücretsiz Blog Aç | Şikayet Et |
counter