Temizlik Yaparken Pratik Bilgiler
| | Nilay | Ekim 16, 2007 | 03:14« Yemek Yaparken Pratik Bilgiler Yemek Oyunları »
TEMİZLİK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER
- Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.
- Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır.
- Bakır kaplarınızı parlatmak için bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun.
- Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.
- Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz.
- Paslanmaz çelikten tencereler zamanla parlakligini kaybedebilir. Biraz sirkeyi atese koyup isitin. Sonra yumusak bir bezi bu ilik sirkeye batirarak iyice ovun. Ama sonra da iyice durulayin. Bir fanila parçasiyla parlatirsaniz, çelik tencereniz piril piril olur.
- Kristallerin isil isil parlamasi için, yikadiktan sonra durulama sirasinda sirkeli suya batirin. Göreceksiniz bardaklariniz, kadehleriniz piril piril olacaktir.
- Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.
- Parlakligini yitirmis bir sürahiye eski halini kazandirmak için yarisina kadar yirtilmis gazete kagidi doldurun, üçte birine de sicak su doldurup sıkı sıkı sallayın.
- Teflon tavalar, tencereler çok kullanilmaktan ötürü zamanla sararir. Bunu önlemek için zaman zaman, içine su biraz da çamasir suyu koyduktan sonra atesin üstünde kaynatin. Indirince de önce sicak, sonra da soguk suyla iyice durulayin. Teflonunuzun sari rengi kaybolacaktir.
- Pisirirken tencerenin dibi tuttuysa bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.
LEKELERİ KOLAYCA ÇIKARIN
- Taze ceviz lekesini elden çıkarmak için, eller önce bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur ve yıkanır.
- Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz.
- Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya biraz amonyak karıştırın ve lekelenin üzerine sürün.
- Zeytinyağ lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerinde gezdirilmelidir.
- Eğer örtünüze meyve suyu döküldüyse hemen tuz serpin, ilk yıkamada çıkacaktır.
- Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.
- Masa örtüsü üzerindeki pancar lekesini çıkarmak için bir ekmek parçasını suyla ıslatın, düz bir yüzeye yerleştirin ve örtünün lekeli kısmını ekmek parçasının üzerine koyun ve yine ıslatılmış bir ekmek parçasını üzerine yerleştirin. Ekmekler lekeyi emecektir.
- Şarap lekesini çıkarmak için, oksijenli suyla tampon yapın ya da lekenin üzerini örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin, daha sonra yıkayın.
- Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için nalburdan alacağınız boya incelticiği lekenin üzerine döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle incelticiği silin.
- Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.







merhaba. mum lekelerini çıkartmak için lekenin üstüne gazete örtün ve sıcak ütüyü bastırın.lekeler hemen çıkacaktır.
Mobilyaların üzerine koyduğumuz sıcak bardakların oluşturduğu izler olur, bu izlerden kurtulmak için izin olduğu yere kolonya dökün ve kibritle kolonyayı tutuşturun kolonya uçarken beraberinde izleri de yok ediyor.
bende digerleri gibi tarif ararken tesaduf gördüm gercektende süper şeyler ögrendim saolun hanımlar
siteye tarif almak için uğramıştım şöyle bir gezinirken ne güzel bilgiler öğrendim.hepinize teşekkürler.nacizane bir sirke kullanım alanı bende belirteyim elde açacağınız börek hamuruna bir çorba kaşığı sirke eklerseniz çıtır çıtır farklı lezzetli börekler elde etmiş olursunuz
sirke sokmazdım eve şimdi gidip alacağım bir şişe her şeye faydası var :)
sitenizi yeni keşfettim ve süper bilgiler var..
slm arkadaşlar siteniz müthiş birşeymiş bende tesadüfen girdim ama birçok şey öğrendim hepinize tşkkr ederim allah razı olsn
bende sirkeyi her alanda kullaniyorum demlikte ketilda kaynattim ttertemiz oldular sonra demlikteki kaynayan sirkeli suyla mutfak lavabomu sildim kirek olmustu biraz gecirdi ziyan olmadi bi tasla iki kus bu arada ben buzdolabini sildikten sonra bide sirkeli suyla siliyorum koku kalmiyo
merhaba ben belçikadan didem ben bir temizlik isinde çalisiyorum temizlik yaparken lekeleri çikamarmakyta cok zorlaniyorum allùmùnyùm bulasiklarindaki sari lekeler çikmiyor ne yapabilirim yardimci olurmusunuz lùtfen
Merhaba Nilay Hnm, bende sitenize yeni üye oldum sayılır. cok hosuma gitti. Yurtdisinda yasiyorum ve yeni evliyim. calisan bayanlar icin bence tam ideal bir site. cok tsk ederim. Elinize saglik..
mrh ben hilal ben buzdolabi kokularini hiç sevmem ve ayni şey benim dolabimdada oluyo nekadar temizlersem ikiğün sonra ayni napabilirim bu koku için ne ğibi püf noktasi var açiklarmisiniz çok tşkr ederim sevğilerle
merhabalar ;siteniz çok güzel hazırlanmış.tarifler çok anlaşılır ve kolay uygulanır biçimde. ellerinize saÄŸlık.Tüm ekibinize kolaylıklar diliyorum….
Merhaba Azra, kahve telvesi; Türk kahvesinın ıcıldıkten sonra fıncanda kalan kısmıdır.
merhaba amerika da yasiyorum turk degilim ama turkceyi konusabiliyorum eger mumnkunse kahve telvesi ne demek tir tsk ederim
biz tatildeyken sigortalarda bir sorun olmuş ve 20 gün boyunca elektirikler kesik kalmış.Tabii derin dondurucudaki etlerin hepsi erimiş ve çok kötü kokmuş. O kötü koku derin dondurucu içine sinmiş ve 15 gündür çıkartamıyorum. ne yapmalıyım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
çay posasını bir kabın içinde buzdolabınıza ya da buzluğunuza koyun sonuç mükemmel