Yardım I Yemek Blogunu Şimdi Aç!

Meyveli YaÅŸ Pasta

Okuyucu dostlarımızdan Sevgi hanım çok güzel bir pasta hazırlamış. Yapım aşamalarının fotoğraflarını çekerek bizlerle paylaşmış. Ellerine ve emeğine sağlık.

Meyveli yaÅŸ pasta

Meyveli yaÅŸ pasta


Malzemeler:

-4 fincan un
-4 fincan seker
-4 adet yumurta
-2 y.kasığı sıvı yağ
-3 y.kasığı sıcak su
-kabartma tozu-vanilya

kreması için:

-3 su bardağı süt
-100 gr margarin
-1 cay bardağı un
-2 cay bardağı seker
-vanilya

üstü için:

-1 paket kremsanti
-1 su bardağı süt
-2 adet kivi
-1 adet muz
-1 cay bardağı vişne receli

meyveli_pasta2
Yapılısı:

4 yumurta aklarını kar beyaz olcak sekilde mikser ile cırpıyoruz bembeyaz olunca sekerin yarısı ekleyip tekrar karıstırıyoruz.ayrı bi kapta yumurta sarıları seker ve sıcak suyu eririp yumurta akları karısıma ekliyoruz.ardından yağı unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip tahta kasık ile kabarcıklarını söndürmeden cırpıyoruz.yağlanmıs tepsiye alıp 180 derece fırında ağzını acmadan pişiriyoruz.

Kreması için yağı eritip unu ekleyip rengi değişene kadar kavurup sütü ekliyoruz.kaynamaya yakın sekeri ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.

PiÅŸen kekimiz soÄŸuduktan sonra 3 kata ayırıp kremasını sürüyoruz.(kremayı sürerken kek dağılasın diye süt ile ısalatın)daha sonra bu iÅŸlem 3 kat için de gecerli.üstü için 1 su bardağı süt ile kremsantiyi karıstırıp sürüyoruz.2 adet kiviyi ince ince dilimleyip sekildeki gibi diziyoruz.1adet muzu ortasına yerlestiriyoruz.süslemek için kenarlarına viÅŸne receli döktüm.afiyet olsun….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ayıraç

Yasal Uyarı: Mutfak Sırları internet sitelerinde yayınlanan yazılar, fotoğraflar ve yemek tariflerinin tüm hakları Mutfak Sırları Tescili altındadır. Kaynak gösterilerek dahi yazının, fotoğrafın veya tarifin tamamı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan tarif veya yazının bir bölümü, alıntı yapılan tarife/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Etiketler: , , , , , Kategoriler: Sizin Tarifleriniz | | Nisan 21, 2009 |

3 Yorum

  1. nida diyor ki:

    denicem bakalm

  2. gizem diyor ki:

    Goruntusu sahane, bakalim tadi begenilicekmi

  3. pasta harika olmuş bayrama ben- kuru pasta değil yaş past-a- ya-pm-a-yı- tercih ettiim -++.+soğuk soğuk ooooof oooooof

Yorum yaz

© Bu site Mutfak Sırları Yemek Blogları Hizmeti kullanmaktadır. | Yardım | Ücretsiz Blog Aç | Şikayet Et |
counter