Elmalı Puf Kurabiye
Dün mahlepli açma tarifinde elmalı puf kurabiyelerimden bahsetmiştim. Akşam üzeri fotoğraflarını çekmek için 1-2 ısırık aldım, sonra öyle güzel geldi ki tadı çekim bitene kadar 3 tanesini mideye indirmiş olduğumu fark ettim :)
Sanırım bugüne kadar yaptığım en güzel kurabiyeler bu pufuduklar oldu. Puf puf hamurun içinde mis gibi tarçın ve elma karışımı daha ne olsun.
Daha önce hazırladığım elmalı turtadan artan elmaları dondurucuya atmıştım, onlar kullanmamda işimi oldukça kolaylaştırdı. Eğer zor gelmezse rende yerine ince doğranmış elmalarda kullanabilirsiniz yani.
Hamurdaki şeker miktarını bilerek az tuttum ki üzerine serptiğiniz pudra şekeri ile yendiğinde baymasın.
Baygınlık deyince aklıma bir “Küçük Mucizeler Dükkânı” adlı kitap geldi. Kitabı dün akşam bitirdim ama zorla (uyumadan önce kitap okumak gibi bir alışkanlığım olmasa kesinlikle bitmezdi). Aslında bazen takılıp kalıyorsunuz bir bakmışsınız sayfalar kendiliğinde akıp gitmiş bazen de kitabı elinizden bırakıp bir daha almak istemiyorsunuz.
Ne zamandır “Ye Dua Et Sev” adlı kitabı okumak istiyordum, bu yüzden inatla filmini bile izlemekten kaçındım. Sonunda geçtiğimiz hafta arkadaşımdan aldım. Gerçeği söylemek gerekirsen ben Yerdeniz , Eragon ya da Açlık Oyunları gibi fantastik ve sürükleyici kitapları severim. Ama piyasada da bu aralar pek bir şey bulamıyorum.
Neyse umarım gece okumalarım biraz daha keyiflenir.
Sevgiler…
Malzemeler:
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (şekerli vanilin)
İçi için:
tarçın
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
İstediğiniz miktarda pudra şekeri
Yapılışı:
1- Elmaları rendeleyin, içine toz şekeri ve tarçını ekleyerek teflon bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2- Hamur malzemelerini ister elinizde isterseniz mikserin hamur aparatını takarak yoğurun. Ellerinizi ve tezgâhı unlayıp hamuru top haline getirin.
3- Toparlanan hamuru bolca unladığınız masanıza koyup merdane yardımıyla inceltin ve su bardağı ile daireler kesin. (Yaklaşık 20 tane çıkacak.)
4- Kestiğiniz dairelerin dışından kalan hamuru elinizle toplayıp tekrar yoğurun ve üzerini örterek kenara alın.
5- Soğuyan elmalı harcı kestiğiniz dairelerin 10 tanesinin ortasına azar azar paylaştırın.
6- Kalan 10 taneyi harç koyduklarınızın üzerine kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarını hava almayacak şekilde kapatın. İsterseniz tekrar su bardağı ile fazlalıkları kesip düzeltin.
7- Kenara ayırdığınız hamura da aynı işlemleri uygulayın. Tüm kurabiyeleri 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.
8- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.











canım tarifinin görüntüsü süper iştah açıcı. ilk fırsatta denedim.şu anda pişti soğumasını bekliyorum görüntü harika.ellerine sağlık süpersin.
hamur işinden uzak durmaya çalışıyorum ama bu kurabiyeler nefis gözüktü elmalı kurabiyeyede bayırlım ..pişirsemmiki bende
tarif için teşekkürler. bu tarifiniz uzun zamandır denencekler listemde idi. bu akşam yapayım dedim ancak biraz acemilik çektim, ilk önce açtıklarım çok ince olmuş, ve çatalla kapatılacığını unutmuşum elimle bastırdım hafiften açıldılar kurabiyeler, kabartma tozunu da koymayı unutmuşum zaten. bilmiyorum kurabiye de çok değişiklik yapar mı ama tadı güzel oldu yine de. görüntü olarak da kenarının tırtıkları dışında sizinkine benzedi.
bu malzemeleri kullanarak peki daha pratik nasıl yapabiliriz bu kurabiyelerden onu düşünmeye başladım, elimizde açsak poğaça gibi harcını koyup yarım ay şeklinde kapatsak nasıl olur acaba?
tekrar tşkler elinize sağlık.
slm nilay hanım gerçekten tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık. benimde bugün günüm vardı elmalı puf kurabiyeyi yaptım arkadaşlarım çooook beğendi özellikle eltilerim çok beğendi tarifi yazayaza bi hal oldu… herkese tavsiye edereim denemekte fayda var…sevgiler…
salı günü okula bunlardan götürmem gerekiyor pazartesi akşamı yapsam salıya bayatlarmı?
Hava almayan kapaklı bir kapta muhafaza edersen bayatlama olmaz.
Slm, ben de yaptım ama kenarları fırındayken kabarınca hafif açıldı :(:( ne yapmamız gerekli?
Merhabalar Arzu, çatalla iyice bastırıp bardak ile tekrar kesmediysen açılması normal. Şu an için yapılabilecek bir şey yok malesef.
Merhabalar,
Sizi uzun zamandır takip ediyorum ve tariflerinizi çok beğeniyorum. Çok teşekkür ederim Nilay Hanım.
Ayrıca Elmalı Puf Kurabiyeleri denedim çok beğendim. Arkadaşlarıma ikram ettim onlarda çok beğendiler. Hazır aldım zannettiler :)))
ben yaptım yalnız çok kabardılar , sizinki gibi olmadı görünümü, niçin acaba?
bugün denedim üzgünüm neyazıkki beğenmedim birebir herşey aynı olmasına rağmen olmadı
ben cook beyendim bu tarifi, cok guzel oluyor, tesekurler bizle paylastiginiza…
uzun zamandır sizi takip ediyorum.kolay ve evde yapılacak tariflerinizi n hepisinden faydalandım.evde çok beyeniliyorlardı.çok da güzel çıkıyorlar.çok teşekkür ederim paylaşdığınız için.çocuklu anne için en mutlu 1 şey küçücük çocuğunun da beyendiyi bir tarif olacağını sanmamışdım:))oğlum 1.5 yaşında bu kurabiyeleri bitirdi dişlerinin tam çıkmamasına rağmen:)))ellerinize yüreğinize sağlık.hem kolay hem tadına doyulmayan kurabiye….
Teşekkürler Nara :) Maşallah bıdığa, sizinde ellerinize sağlık. Sevgiler…
Çatalla yaptım ben kenarları.Bakalım nasıl olacak?
Dediğiniz gibi.Bardakla kesmek yerine ben dantel ipliğin plastiğini çıkarıp onunla kestim bende öneri.Ellerinize sağlık.
tarif hem kolay hem çok güzel görünüyor.Yanlız kenarları tırtıklı gibi nasıl yapıldı ?
Nilay hanım ben henüz kurabiyeleri denemedim ama ilk fırsatta yapıcam çok leziz görünüyorlar. Margarini oda ısısında mı yoksa eritipte mi kullanmalıyım? Teşekkürler, ellerinize sağlık…