Yardım I Yemek Blogunu Şimdi Aç!

Çikolata Soslu Tarçınlı Kek

Eee bayram için tatlı tariflerini verdik ama misafirlerimize sadece tatlımı yedirelim…Yanında da ufak tefek ikram lazım.

Çikolata Soslu Tarçınlı Kek

Malzemeler:

3 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

Çikolata Soslu Tarçınlı Kek

Yapılışı:

3 yumurta ile şekeri köpürünceye kadar çırpılır.Sırasıyla süt, sıvıyağ, unu, kabartma tozu, tarçın eklenerek çırpmaya devam edilir. Kek kalıbı sıvı yağla iyice yağlanır .170 derecede pişirilir. Cevizi eklemeden önce biraz unlarsanız dibe çökmez.

Not: Ben çukulatalı sos ekleyeceğim için 1 su bardağı toz şekeri kullandım.Sonuç baya güzel oldu en azından bayıcı derecede tatlı olmadı.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ayıraç

Yasal Uyarı: Mutfak Sırları internet sitelerinde yayınlanan yazılar, fotoğraflar ve yemek tariflerinin tüm hakları Mutfak Sırları Tescili altındadır. Kaynak gösterilerek dahi yazının, fotoğrafın veya tarifin tamamı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan tarif veya yazının bir bölümü, alıntı yapılan tarife/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Etiketler: , , , , Kategoriler: Kekler-Muffinler | | Aralık 19, 2007 |

1 Yorum

  1. esra diyor ki:

    denemedim ama çok güzel görünüyo.güzel tarifler bekliyorum

Yorum yaz

© Bu site Mutfak Sırları Yemek Blogları Hizmeti kullanmaktadır. | Yardım | Ücretsiz Blog Aç | Şikayet Et |
counter